Головна » 2010 » Ноябрь » 25 » Порятунок у Тихому океані
18:20
Порятунок у Тихому океані
острови Фіджі, Тихий океан, Підлітки, Токелау        Три хлопчика, втрачені майже два місяці тому в Тихому океані, знайдені живими, повідомляє BBC News. Підлітки, двом з яких 15 і одному 14 років, жили на островах Токелау (Tokelau), що знаходяться під владою Нової Зеландії. 5 жовтня їх віднесло у відкрите море на маленькій алюмінієвої човні. Пошуками підлітків займалися повітряні сили Нової Зеландії, однак знайти їх не вдалося, і вони були оголошені загиблими.

У середу ввечері човен з хлопчиками виявило в районі острова Фіджі риболовецьке судно. Хлопчики були негайно доставлені в найближчий госпіталь. Повідомляється, що у них є сонячні опіки, але в іншому вони відчувають себе добре. «Вони потребували першої допомоги, але в цілому відчували себе непогано», - розповів один рибалок, які знайшли хлопчиків. «Як не дивно, вони були в змозі пити, це дивно, враховуючи скільки часу вони провели без їжі». Він також додав, що хлопчики були дуже раді, що їх врятували і тепер відпочивають, слухають музику і дивляться мультфільми.

Токелау є групою з трьох коралових атолів - Атафу, Факаофо і Нукунону приблизно на половині шляху від Нової Зеландії до Гавайських островів, в двох днях плавання на північ від Самоа, з кількістю жителів близько 1,6 тис. чоловік. На островах немає ні порту, ні аеропорту, ні навіть столиці. Архіпелаг був захоплений Великобританією в 1889 році, і передана під управління її домініони - Нової Зеландії в 1926 році.

Національний дохід Токелау, - в основному від продажу ліцензій на промисел тунця в навколишніх водах і митних зборів, - становить усього $ 2 млн, тоді як Нова Зеландія щорічно надає остров'янам допомогу на $ 6 млн.

На Токелау неодноразово проходили референдуми з питання про відділення від Нової Зеландії, однак поки більшість жителів воліє залишатися під захистом великої держави.

До слова, сайти, зареєстровані в доменній зоні острівної Токелау (. Tk), вважаються найбільш незахищеними від вірусів і небезпечні для відвідування.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1908 | Додав: wiktor | Теги: Токелау, острови Фіджі, Тихий океан, підлітки | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar