Головна » 2010 » Ноябрь » 25 » Африка урбанізується
18:29
Африка урбанізується
Африка , урбанізація, міське населення, прогноз     Через 40 років кількість городян зросте втричі, так що до 2050 року 60% всіх африканців будуть жити в містах, повідомляє BBC News, посилаючись на нову доповідь ООН про заселеність африканських міст (UN-Habitat's State of African Cities 2010 report). З цього випливає, що владі африканських країн треба терміново починати вкладати гроші в будівництво житла. На даний момент майже 200 млн осіб живуть в трущобах.

Зараз Африка ще є переважно сільською, однак уже до 2030 року ситуація зміниться. Як зауважив пан Клос (Joan Clos), виконавчий директор UN-Habitat, міста привабливі для людей, спраглих переїхати. «Люди хочуть кращого майбутнього і думають, що місто може їм це запропонувати», - сказав він. Іншою причиною, за його словами, є сільськогосподарська реформа і злидні в сільських районах. Вже багато африканських міста страждають від перенаселення, нерегулярного енерго-і водопостачання, а також погано організованою транспортної інфраструктури.

Нагадаємо, що, за деякими прогнозами, у найближчі 20 років населення Землі перевищить 8 млрд людей, в результаті чого попит на продукти і енергію зросте на 50%, а потреби в прісній воді збільшаться на 30%. У ЮНЕСКО кажуть, що до 2030 року 47% населення Землі будуть відчувати брак води. Через глобальне потепління з цією загрозою вже в 2020 році зіткнуться від 75 млн до 250 млн людей в Африці. Дефіцит водних ресурсів у пустельних регіонах змусить мігрувати 24-700 млн чоловік. Брак води в Східній Африці може стати причиною ще одного глобального кризи. За розрахунками вчених, для нормального розвитку людині потрібно не менше 20 л води на день.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1994 | Додав: wiktor | Теги: прогноз, урбанізація, міське населення, африка | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar