-->Головна » 2010 » Ноябрь » 30

2010 рік - природа ставить рекорди

екстремальні погодні явища, 2010 рік, повінь, Пакистан, Китай, катаклізми         2010 рік є рекордним за кількістю екстремальних погодних явищ. За дев'ять місяців 2010 року вони призвели до загибелі 21 тисяч осіб, що в 2,5 рази більше, ніж за весь 2009 рік. І хоча більшість з них безпосередньо не пов'язані зі зміною клімату, сучасні кліматичні моделі пророкують, що в майбутньому воно може призвести до збільшенн ... Читати далі»

30.11.2010

Відкриття Конференції ООН з питань клімату в Канкуні

Відкриття, Конференція, ООН, клімат, Канкун, Мексика     У мексиканському Канкуні відкрилася Конференція ООН з питань клімату, яка проходить з 29 листопада по 10 грудня. У перший тиждень конференції пройдуть переговори в рамках робочих груп, а з 7 грудня розпочнеться зустріч на високому рівні.

Міністр Данії по клімату і енергетиці Ліккі Фрііс передала президентство на конференції в Мексиц ... Читати далі»

30.11.2010

Хмари прискорюють глобальне потепління

хмари, глобальне потепління, клімат, Гавайський університет, Маноа, США , Японія      Вчені роблять успіхи у вирішенні однієї з найбільш важких завдань науки про клімат. Що відбувається з хмарами при потеплінні? Їх стає більше або менше? І як це впливає на клімат?

Співробітники Гавайського університету в Маноа з США та Японії повідомляють, що домоглися прориву в моделюванні впливу зростання температури на хмарність у схі ... Читати далі»

30.11.2010

350 років Лондонському Королівському товариству

Лондонське Королівське товариство, ювілей, 350 років, Велика Британія        Сьогодні відзначає свій ювілей Лондонське Королівське товариство.  Було утворене 350 років тому (1660) як Лондонське Королівське товариство задля розвитку знань про природу. Це провідна наукова установа Великобританії, одне з найстаріших наукових товариств  у світі.

Засноване у 1660 році і затверджене Королівською хартією 1662 ... Читати далі»

30.11.2010

Китай може представити повну карту Місяця вже в 2011 році

Китай, карта Місяця, Державна астрономічна обсерваторя       Фахівці центру зондування Місяця Державної астрономічної обсерваторії при Академії наук Китаю пообіцяли протягом півроку опублікувати повну карту Місяця з найкращою просторовою цифровою здатністю.

Як повідомляє агентство Сіньхуа, карта буде створена на основі знімків, отриманих зондом Чан'е-2.

"Просторова цифрова здатність становитиме сім метрів. Так ... Читати далі»

29.11.2010

Бельгія зацікавлена у встановленні нових партнерських відносин з Україною

Бельгія, Україна, партнерство      Близько 300 бельгійських та українських високопосадовців та бізнесменів взяли участь у роботі бізнес-форуму «Бельгія-Україна». Захід відбувся у Києві 22 листопада у рамках візиту делегації Бельгійської економічної місії на чолі з Його Королівською Високістю принцом Бельгії Філіпом.
... Читати далі»

29.11.2010

Пелікани збилися зі шляху

Алтай, аномалія, пелікани, переліт      Незвичайне повідомлення про приліт кількох пеліканів на Алтай стало темою ряду випусків новин телевізійних каналів та Інтернету. Екзотичні птахи були виявлені жителем села Суслова Мамонтовского району.

В інтерв'ю ЗМІ директор крайового автономного установи «Алтайпрірода» Максим Катернюк зазначив, що птахи виснажені і продовжувати подальший шлях не зможуть. Зараз фахівці розглядаю ... Читати далі»

29.11.2010