Головна » 2010 » Ноябрь » 30 » 2010 рік - природа ставить рекорди
18:12
2010 рік - природа ставить рекорди
екстремальні погодні явища, 2010 рік, повінь, Пакистан, Китай, катаклізми         2010 рік є рекордним за кількістю екстремальних погодних явищ. За дев'ять місяців 2010 року вони призвели до загибелі 21 тисяч осіб, що в 2,5 рази більше, ніж за весь 2009 рік. І хоча більшість з них безпосередньо не пов'язані зі зміною клімату, сучасні кліматичні моделі пророкують, що в майбутньому воно може призвести до збільшення частоти і сили таких явищ.

Повінь в Пакистані, що торкнулося майже п'яту частину території країни, забрав життя 2 тисяч чоловік і завдало збитків на 9,7 млрд доларів. Літні температури в європейській частині Росії, що перевищували середні на 7,8 градуса Цельсія, згідно з доповіддю, викликали масштабні природні пожежі і знищили близько 26% урожаю пшениці.

Природні катаклізми завдали Китаю збитків більш ніж на 30 мільярдів доларів з початку 2010 року. З початку року в КНР зсуви забрали життя 3,185 тисячі чоловік, ще більше тисячі жителів країни вважаються зниклими без вісті. Прямий економічний збиток від стихії, за останніми даними, склало 209,6 млрд юанів (30820000000 доларів). За кількістю повеней 2010 рік став в Китаї самою катастрофічною за останні десять років. У результаті проливних дощів і розливів річок постраждали 97210000 га сільськогосподарських угідь. По всій країні зруйновано понад 1,1 млн будинків. Загальна кількість постраждалих від повеней перевищила 140 мільйонів чоловік.

Ці та інші дані наведені у звіті, опублікованому громадською організацією Oxfam International в перший день роботи конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (UNFCCC) в мексиканському Канкуні. Oxfam закликає сторони переговорів у Канкуні досягти угоди по всіх поставлених питань, в тому числі і за механізмом фінансової допомоги країнам, вразливим для зміни клімату. У звіті наводяться оцінки, за якими кожен долар, витрачений на адаптацію до наслідків зміни клімату, дозволить уникнути шкоди на 60 доларів.

Крім того, організація закликала формалізувати добровільні зобов'язання, прийняті країнами після саміту в Копенгагені, і використовувати зустріч у Канкуні як черговий крок до нової глобальної юридично зобов'язує угоди.

Джерело: http://www.rgo.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2443 | Додав: wiktor | Теги: Китай, Пакистан, повінь, катаклізми, 2010 рік, екстремальні погодні явища | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar