Головна » 2010 » Ноябрь » 30 » Китай може представити повну карту Місяця вже в 2011 році
22:52
Китай може представити повну карту Місяця вже в 2011 році
Китай, карта Місяця, Державна астрономічна обсерваторя       Фахівці центру зондування Місяця Державної астрономічної обсерваторії при Академії наук Китаю пообіцяли протягом півроку опублікувати повну карту Місяця з найкращою просторовою цифровою здатністю.

Як повідомляє агентство Сіньхуа, карта буде створена на основі знімків, отриманих зондом Чан'е-2.

"Просторова цифрова здатність становитиме сім метрів. Таким чином, майбутня карта стане картою з найбільш високим рівнем чіткості зображення і цифрової здатності", - сказав директор центру Лі Чуньлай, виступаючи в Шанхаї на щорічному науковому семінарі.

За його словами, зонд Чан'е-2 перебуває на орбіті заввишки близько 100 кілометрів від поверхні Місяця і завершить зйомку всієї поверхні Місяця вже в понеділок.

Нагадаємо, Китай запустив дослідницький апарат Чан'е-2 з космодрому в Центрі із запуску супутників Січан 1 жовтня. Головним завданням Чан'е-2 є вибір місця для висадки на поверхню Місяця в подальшому інших дослідницьких апаратів згідно з китайською програмою дослідження цього небесного тіла.

Джерело: http://ua.korrespondent.ne
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1369 | Додав: wiktor | Теги: Китай, Державна астрономічна обсерваторя, карта Місяця | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar