Головна » 2010 » Ноябрь » 30 » Відкриття Конференції ООН з питань клімату в Канкуні
18:10
Відкриття Конференції ООН з питань клімату в Канкуні
Відкриття, Конференція, ООН, клімат, Канкун, Мексика     У мексиканському Канкуні відкрилася Конференція ООН з питань клімату, яка проходить з 29 листопада по 10 грудня. У перший тиждень конференції пройдуть переговори в рамках робочих груп, а з 7 грудня розпочнеться зустріч на високому рівні.

Міністр Данії по клімату і енергетиці Ліккі Фрііс передала президентство на конференції в Мексиці та її міністру закордонних справ Патрісії Еспінозі.

У своїй промові Фрііс зазначила, що зараз довіра до переговорного процесу в рамках ООН «під питанням» і на цьому історичному «перехресті» сторони повинні «подолати параліч» і прийти до необхідних угод.

«Давайте покажемо, що процес переговорів по клімату не був« заморожений »в холодному Копенгагені ... давайте покажемо світові, що Канкун може (Cancun can)», - закликала Фріїс.

«Зміна клімату - це вже реальність для нас, воно має найсерйозніші наслідки для нашої країни і для всього світу», - заявив президент Мексики Феліпе Кальдерон, згадавши також повені в Пакистані і лісові пожежі, викликані аномальної жарою в європейській Росії.

Президент зазначив, що два сформованих глобальних розриву - між людиною і природою і між багатими і бідними країнами - можна подолати лише одночасно, знайшовши шлях до сталого і «зеленого» розвитку.

На думку більшості експертів, прийняття нового юридично зобов'язуючої угоди в Мексиці малоймовірно, проте сторони зможуть домовитися в більш приватних питаннях, наприклад, з адаптації до зміни клімату, трансферу знань і «зелених» технологій, за механізмом фінансової підтримки вразливих для зміни клімату країн.

Перше пленарне засідання конференції розпочалося з обговорення спірного правила 42, яке визначає процедуру прийняття рішень, остаточно не затверджену. Відповідно до так званої альтернативі А, сторони докладають всіх зусиль для досягнення згоди з усіх питань, але рішення може бути прийнято 2 / 3 голосами як крайній захід. Альтернатива Б передбачає, що рішення ухвалюються тільки консенсусом (крім фінансових питань). Проте до загального висновку учасники засідання так і не прийшли.

Переговорам з клімату в Канкуні передували консультації в Пекіні та Бонні.

    Довідка

    У 1992 році була підписана Рамкова конвенція ООН про зміну клімату - держави, стурбовані можливими наслідками зміни клімату, висловили намір обмежити концентрацію парникових газів в атмосфері, що було зафіксовано в угоді 1997 року - у Кіотському протоколі.

    У 1998 році була заснована Міжурядова група експертів зі зміни клімату, яка збирає і надає міжнародному співтовариству дані з проблеми.

    Термін дії угоди закінчується в 2012 році, тому країни шукають подальші шляхи взаємодії з проблеми - потрібно чи подовження терміну дії Кіотського протоколу, або ж нова угода, на який сподіваються і країни, що розвиваються, і Європа.

Джерело:
http://www.rgo.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2096 | Додав: wiktor | Теги: Відкриття, Мексика, Канкун, оон, клімат, конференція | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar