-->Головна » 2010 » Декабрь » 24

Роскосмос запустив конкурента Google Maps

www.lenta.ru

Google Maps, Роскосмос, геопортал, супутникові знімки, Російські космічні системи       У вівторок офіційно відкрився геопортал Роскосмосу, організований за принципом, схожому з ресурсом Google Maps. На сайті geoportal.ntsomz.ru для безкоштовного перегляду і скачування представлені супутникові фотографії Землі низького дозволу. Детальніше про ресурс пише "Інтерфак ... Читати далі»

24.12.2010

Складено найточнішу карту океанічних течій

science.compulenta.ru
    За результатами спостережень європейського супутника GOCE (Gravity field and steady-state Ocean Circulation Explorer) за земною гравітацією британські вчені склали найточнішу на сьогодні карту океанських течій.

Принцип роботи зонда приблизно такий же, як в апарата Cryosat-2, який зараз допомагає у складанні карти поверхні Північного Льодовитого океану і ... Читати далі»

24.12.2010

Підкислення Світового океану веде до різких змін азотного циклу

science.compulenta.ru
азотний цикл, Світовий океан, океанічна вода, хімічний склад    Збільшення кислотності морської води може призвести до корінних змін азотного циклу.

Азот - одна з найважливіших поживних речовин в океані. Всі організми від мікробів до блакитних китів за допомогою азоту утворюють білки та інші потрібні з'єднання. Деякі мікроорганізми використовують певні хім ... Читати далі»

24.12.2010

Сахара осушувалась повільно

fotoart.org.ua
нахил земної осі, обертання Землі, пустеля Сахара, осушення    Сахара, найбільша пустеля у світі, колись була родючим пасовищем. Загальноприйнято, що все змінилося зі зміною обертання Землі, але до цього дня наука не знала, різкою чи  поступовою була трансформація.

Вісім тисяч років тому нахил осі обертання Землі був рівний 24,1 ˚. Сьогодні цей показник становить 23,5 ˚. Крім того, найбільше зближення П ... Читати далі»

24.12.2010

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до Кодексу України про надра щодо видобування питних підземних вод"

zemlya-ua.com
Верховна рада, закон, Кодекс України про надра, видобування, підземні води     22 грудня на пленарному засіданні Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до Кодексу України про надра щодо видобування питних підземних вод». Доповідав по даному питанню секретар Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Сергій Глазунов. Законодавчим актом уточне ... Читати далі»

24.12.2010

Населення США зросло на 10%

www.vokrugsveta.ru
населення, США, демографічна ситуація, природний приріст, зростання кількості населення     Населення США за останні 10 років зросло на 10% і становить 308 700 000 чоловік, згідно з даними Бюро переписів США (US Census Bureau), повідомляє BBC News. Однак рівень приросту населення за цей період став найнижчим з часів Великої депресії 1930-х років.

Десять років тому в США проживали 281 400 000 чол ... Читати далі»

24.12.2010