-->Головна » 2011 » Январь » 25

Рівень світового безробіття в 2010 році залишився рекордним

Рівень світового безробіття в 2010 році залишився рекордним

     Міжнародна організація праці (МОП) опублікувала прес-реліз, в якому говориться, що офіційне безробіття в світі у 2010 році, як і раніше, залишилося на рекордному рівні, незважаючи на поступовий вихід економіки з кризи.

Згідно з даними організації, у 20 ... Читати далі»

25.01.2011

«Льодовиковий період» на заповідних територіях України

«Льодовиковий період» на заповідних територіях України

    27 січня 2011 р. о 12:00 в Оргуському інформаційному центрі (вул. Урицького, 35, приміщення Міністерства екології та природних ресурсів України, вхід з лівого боку будівлі) відбудеться прес-конференція «Льодовиковий період» на заповідних територіях України», присвя ... Читати далі»

25.01.2011

Життя на Землі в Пермському періоді знищили вулкани

Життя на Землі в Пермському періоді знищили вулкани

     Близько 250 млн років тому майже моментально загинуло 95% живих істот у морі і 70% на суші. Вчені з Університету Калгарі вважають, що вони виявили доказ гіпотези про те, що виною тому - найпотужніші вулканічні виверження, що породили хмари вугільного попелу, ... Читати далі»

25.01.2011

Голод наступає

Голод наступає

    Згідно зі звітом міжнародної групи вчених, заходи щодо запобігання світового голоду потрібно приймати вже зараз, повідомляє BBC News. У ньому говориться, що нинішня система дуже нестабільна і неминуче призведе до голоду, якщо не буде повністю змінена. Цей звіт став плодом дворічного дослідження, в якому брали участь 400 експертів з 35 країн.

На думку експертів, це завдання має бути пріоритетним для всіх без винятку держав, особливо для країн з розвиненою економікою. Вони вважають, що такі фактори, як зміна кл ... Читати далі»

25.01.2011

Через льоди на свободу

Через льоди на свободу

  Сьогодні почалися роботи з порятунку останнього з чотирьох суден, які застрягли в льодах. У ході 24-денної рятувальної операції були визволені попередні три судна, а саме науково-дослідне судно «Професор Кизеветтер», екіпаж якого перевищував 70 осіб, транспортний рефрижератор «Берег Надії» з екіпажем в 35 чоловік і «Мис Єлизавети», повідомляють «Вести ». Також застряг з ними траулер «Антон Гурін» зумів у підсумку вибратися з льодів без допомоги рятувальників.

Єд ... Читати далі»

25.01.2011

Супервулкан загрожує Америці

Супервулкан загрожує Америці

     Судячи з деяких ознак, гігантський сплячий вулкан під Єллоустонським національним парком в штаті Вайомінг, США, в найближчі роки може прокинутися - вперше за останні 600 тис. років, пише газета Daily Mail. Якщо це відбудеться, наслідки для Америки і для всього світу можуть бути катастрофічними.

Розпечена магма під поверхнею гігантської кальдери - воронки вулкана, що займає більше половини території національного парку, - почала підніматися ще в 1928 році. Однак в останні роки вчені помітили різке збільш ... Читати далі»

25.01.2011