Головна » 2011 » Январь » 25 » Голод наступає
17:13
Голод наступає
    Згідно зі звітом міжнародної групи вчених, заходи щодо запобігання світового голоду потрібно приймати вже зараз, повідомляє BBC News. У ньому говориться, що нинішня система дуже нестабільна і неминуче призведе до голоду, якщо не буде повністю змінена. Цей звіт став плодом дворічного дослідження, в якому брали участь 400 експертів з 35 країн.

На думку експертів, це завдання має бути пріоритетним для всіх без винятку держав, особливо для країн з розвиненою економікою. Вони вважають, що такі фактори, як зміна клімату, нестача води і зростання цін на енергоносії стануть основною перешкодою для ефективної роботи виробників продовольства.

«Ми знаємо, що через 20 років населення Землі зросте до 8,3 млрд людей, а урбанізація призведе до того, що у містах будуть жити 65-70% людей. Тобто за цей час нам необхідно збільшити виробництво їжі на 40%, одержувати на 30% більше чистої води і виробляти на 50% більше енергії. При цьому ми не можемо чекати 20 чи навіть 10 років. Заходи необхідно приймати вже зараз », - розповів Джон Беддінгтон (Джон Беддінгтон), науковий радник уряду Великобританії, яке було ініціатором дослідження.

Експерти вважають, що заохочення фермерства є важливим кроком у боротьбі з прийдешнім світовим голодом. Також пропонується звернути особливу увагу на виробництво продуктів з високою харчовою цінністю і розробку технологій, що знижують рівень виробничих відходів. Вчені говорять про необхідність захисту жителів країн, що розвиваються з боку держави від підвищення цін на продовольство.

Також у звіті зазначено, що Китай, що інвестує великі суми грошей в сільське господарство, на даний момент є однією з небагатьох країн, яким вдалося в тій чи іншій мірі просунутися до мети по зменшенню голоду в два рази, заявленої в Цілях розвитку тисячоліття (Цілей розвитку Тисячоліття, ЦРТ).

Згідно зі звітом продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (Продовольча і сільськогосподарська організація, ФАО), світовий голод був подоланий, проте число голодуючих залишається неприйнятно високим. А в звіті, опублікованому Міжнародним дослідницьким інститутом продовольчої політики (International Food Policy Research Institute), говориться, що в 29 країнах світу число голодуючих залишається на тривожному рівні.

«Навколо світу» розповідав раніше, що експерти ФАО вважають комах здатними допомогти світові впоратися з продовольчою нестабільністю в багатьох голодуючих регіонах. Вони є відмінним джерелом білків і вітамінів. У жуках, кониках і метеликах міститься стільки ж білка, скільки в м'ясі або рибі, а личинки комах містять важливі вітаміни і мінерали.
Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2330 | Додав: wiktor | Теги: бідні країни, ФАО, голод, глобальна проблема, оон | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar