Головна » 2011 » Январь » 25 » Через льоди на свободу
17:08
Через льоди на свободу
  Сьогодні почалися роботи з порятунку останнього з чотирьох суден, які застрягли в льодах. У ході 24-денної рятувальної операції були визволені попередні три судна, а саме науково-дослідне судно «Професор Кизеветтер», екіпаж якого перевищував 70 осіб, транспортний рефрижератор «Берег Надії» з екіпажем в 35 чоловік і «Мис Єлизавети», повідомляють «Вести ». Також застряг з ними траулер «Антон Гурін» зумів у підсумку вибратися з льодів без допомоги рятувальників.

Єдиним залишилися серед льодів судном є плавбаза «Співдружність», що представляє собою плавучий рибопереробний завод. На даний момент ведеться підготовка каналу для його буксирування, яка почнеться лише після того, як до плавбази добереться ще один криголам. Суду застрягли в льодах 31 грудня 2010, а рятувальна операція триває вже більше 24 діб.

Нагадаємо, що трохи більше року тому в льодах Антарктиди застряг криголам «Капітан Хлєбников» Далекосхідного морського пароплавства з 105 британськими туристами на борту. На щастя, і судно і його пасажири перебували при цьому в цілковитій безпеці. На судні була присутня знімальна група британської телерадіокорпорації Бі-Бі-Сі (BBC), що працювала тим часом над фільмом «Замерзла планета».

Втім, наскільки б не було неприємно застрягти в льодах на льодоході, опинитися без жодного судна на відкололася крижині куди гірше. Кілька років тому рятувальникам підрозділи Північно-Західного регіонального пошуково-рятувального загону (РПСО) МНС Росії довелося проводити операцію з порятунку рибалок, що знаходилися на відкололася крижині у Фінській затоці. Спочатку повідомлялося, що 15 рибалок опинилися на крижині, яку несе у відкрите море. Але в дійсності постраждалих рибалок виявилося набагато більше, загальним числом 176 чоловік.
Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1978 | Додав: wiktor | Теги: лід, Антарктида, рятувальна операція, кораблі | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar