-->Головна » 2011 » Февраль » 06

15 років тому відбулась передача англійської антарктичної станції «Фарадей» Україні

Академік Вернадський, антарктична станція, Україна, Великобританія, фарадей       15 років тому (1996) відбулась передача англійської антарктичної станції «Фарадей» Україні. Над станцією було піднято український прапор та присвоєно нове  ім’я - «Академік Вернадський». Станція існує з 1947 року ... Читати далі»

06.02.2011

Сьогодні вперше в історії людство побачить Сонце повністю

Космос, Історія, Вчені, Сонце, NASA        Люди вперше зможуть побачити Сонце повністю, на всі 360 градусів його окружності, очима двох зондів NASA STEREO-A і STEREO-B, які в неділю, о 18.00 за київським часом опиняться в протилежних точках геліоцентричної орбіти, повідомляє NASA.

Бачити одночасно всю поверхню Сонця і всю його атмосферу означає можливість з високою точністю передбачати космічну погоду для ... Читати далі»

06.02.2011

На Землі відбулася найсильніша за півроку магнітна буря

Земля, Магнітні бурі, Магнітна буря     Російські фахівці в ніч на суботу зафіксували сильні збурення в магнітному полі Землі.

Індекс геомагнітної активності Kp досяг значення 6, що відповідає двом балам за прийнятою п'ятибальною шкалою класифікації магнітних бур, повідомляє РІА Новини.

«Хоча сталася буря і не є рекордною, подій такий амплітуди не спостерігалося півроку - з 4 серпня 2010 року. Остання ж буря, що перевершує сь ... Читати далі»

06.02.2011