Головна » 2011 » Февраль » 6 » Сьогодні вперше в історії людство побачить Сонце повністю
11:27
Сьогодні вперше в історії людство побачить Сонце повністю
Космос, Історія, Вчені, Сонце, NASA        Люди вперше зможуть побачити Сонце повністю, на всі 360 градусів його окружності, очима двох зондів NASA STEREO-A і STEREO-B, які в неділю, о 18.00 за київським часом опиняться в протилежних точках геліоцентричної орбіти, повідомляє NASA.

Бачити одночасно всю поверхню Сонця і всю його атмосферу означає можливість з високою точністю передбачати космічну погоду для Землі. Викиди плазми на Сонці впливають на магнітне поле нашої планети, викликаючи полярні сяйва, збої радіозв'язку і навіть проблеми з електромережами.

Коли вчені побачать повну тривимірну картину сонячної активності, зокрема, картину закінчення сонячного вітру, активні області на потилиці нашого світила, вони зможуть заздалегідь знати, що чекати, коли ці області опиняться в полі зору землян і будуть впливати на нашу планету.

Щоб побачити всю поверхню Сонця, NASA в жовтні 2006 року відправило в космос два зонди-близнюка STEREO (Solar Terrestrial Relations Observatory).

Зонди були виведені на земну геліоцентричну орбіту - один «йшов» попереду Землі, а інший в її хвості. Поступово вони розходилися, і в неділю досягнуто двох протилежних точок відносно Сонця.

У неділю, після 18.00 за київським часом NASA оприлюднить перший в історії тривимірний знімок Сонця.

Ці знімки з зондів STEREO будуть доповнені знімками високої роздільної здатності з орбітальної сонячної обсерваторії NASA SDO (Solar Dynamics Observatory), запущений 11 лютого 2010 року.
Фото: mulka.net
Джерело: http://www.newsukraine.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 4641 | Додав: wiktor | Теги: історія, вчені, сонце, космос, Nasa | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar