Головна » 2011 » Февраль » 6 » 15 років тому відбулась передача англійської антарктичної станції «Фарадей» Україні
11:33
15 років тому відбулась передача англійської антарктичної станції «Фарадей» Україні
Академік Вернадський, антарктична станція, Україна, Великобританія, фарадей       15 років тому (1996) відбулась передача англійської антарктичної станції «Фарадей» Україні. Над станцією було піднято український прапор та присвоєно нове  ім’я - «Академік Вернадський». Станція існує з 1947 року і розташована на Аргентинських островах. Міжнародна угода та Меморандум про передачу Україні британської антарктичної станції було підписано у Лондоні 20 липня 1995 р.

Проведення наукових досліджень на Шостому континенті — це головне призначення української антарктичної станції Академік Вернадський (65°15' пд.ш., 64°15' зх.д.). Цій задачі підпорядковано всю життєдіяльність станції та Національного антарктичного наукового центру, який є національним оператором України в Антарктиці.

Станція Академік Вернадський є складовим елементом, інтегрованим у систему живої органічної взаємодії багатьох інституцій та закладів, розкиданих як по Україні, так і за її межами. Взаємодія всіх елементів цієї системи можлива лише за умови нормальної циркуляції корисної наукової та організаційної інформації. Служби зв’язку та передачі даних якраз і призначені для виконання цілком конкретних завдань антарктичних досліджень.

    Одночасно сама станція Академік Вернадський є системою з власною інфраструктурою, яка забезпечує її функціонування протягом усього року.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://presscenter.ukrinform.ua, http://www.uac.gov.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2502 | Додав: wiktor | Теги: україна, Великобританія, Фарадей, Академік Вернадський, антарктична станція | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar