-->Головна » 2011 » Март » 05

В Україну хочуть прийти 6 дешевих авіакомпаній

Україна, авіатранспорт, авіакомпанії, Авіанова       До трьох лоу-кост авіакомпаній, що працюють на українському ринку, можуть додатися ще шість. У той же час оператори визнають: процес входження на український ринок буде не швидким.

У числі претендентів - російська «Авіанова», ірландська Ryanair, арабська FlyDubai, німецька Air Berlin, словацька Danube Wings і британський Easy Jet.

«Так, у нас є пл ... Читати далі»

05.03.2011

Бразилія стала п'ятою країною світу за потужністю економіки

ВВП, Бразилія, рейтинг країн, економіка     ВВП Бразилії за підсумками 2010 року зріс на 7,5 відсотка в порівнянні з попереднім роком і в абсолютних цифрах досяг 3,675 трильйона реалів (2,23 трильйона доларів). Про це йдеться в офіційному прес-релізі статистичного відомства країни - Brazilian Institute of Geography and Statistics.

Як заявив міністр фінансів Бразилії Гвідо Монтегю (Guido Mantega), «якщо взяти до уваги купі ... Читати далі»

05.03.2011

125 років від дня народження Володимира Юлійовича Візе

Візе, полярний дослідник, Георгій Сєдов, експедиція    Сьогодні відзначають 125 років від дня народження Володимира Юлійовича Візе (1886–1954), російського вченого, полярного дослідника, члена-кореспондента АН СРСР. Учасник експедиції Г.Я Сєдова (1912-1914), науковий керівник експедицій на суднах «Георгій Сєдов» (1930), «Федір Літке» (1934). Лауреат Державної премії СРСР (1946).
    У складі експедиції Г. Я. Сєдова пер ... Читати далі»

05.03.2011

Волонтерство на Євро зараховуватиметься як навчальна практика

волонтерство, Євро-2012, навчальна практика     Участь студентів у волонтерстві під час проведення Євро-2012 будуть зараховувати як частину навчання в університеті.

Таку домовленість укладено між Київською міською державною адміністрацією та Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України. Про це сьогодні, третього березня 2011 р., під час презентації програми «Київський волонтер», заявила заступник на ... Читати далі»

04.03.2011

Лід навиворіт

антарктика, Антарктида, лід, аналіз      Аналіз льоду Антарктики показав, що крижаний покрив цього континенту формувався знизу вгору, повідомляє BBC News з посиланням на публікацію в журналі Science. Ця інформація була отримана після вивчення структури льоду над плато під назвою Dome A. У цьому місці знаходиться самий товстий шар льоду у всій Антарктиці. Виявилося, що 24% льоду в цьому шарі замерзало не зверху ... Читати далі»

04.03.2011

На порозі біокатастрофи

Земля, біокатастрофа, палеобіологія, США      Біосфера Землі стоїть на порозі нового масового вимирання, стверджує Discovery. Якщо людство не схаменеться, катастрофа може вибухнути, за геологічними мірками, зовсім скоро - у термін від 3 до 22 найближчих століть.

Палеобіолог з Каліфорнійського університету в Берклі, США, прийшли до такого висновку, порівнявши доісторичні і сьогоднішні темпи вимирання ссавців. В ... Читати далі»

04.03.2011