Головна » 2011 » Март » 5 » Бразилія стала п'ятою країною світу за потужністю економіки
19:51
Бразилія стала п'ятою країною світу за потужністю економіки
ВВП, Бразилія, рейтинг країн, економіка     ВВП Бразилії за підсумками 2010 року зріс на 7,5 відсотка в порівнянні з попереднім роком і в абсолютних цифрах досяг 3,675 трильйона реалів (2,23 трильйона доларів). Про це йдеться в офіційному прес-релізі статистичного відомства країни - Brazilian Institute of Geography and Statistics.

Як заявив міністр фінансів Бразилії Гвідо Монтегю (Guido Mantega), «якщо взяти до уваги купівельну спроможність населення і ціни, бразильський ВВП становить 3,6 трильйона доларів, що дозволяє економіці країні вийти на п'яте місце у світі, обігнавши Францію і Великобританію». Слова Монтегю передає MercoPress, повідомляє Lenta.ru.

Раніше повідомлялося, що зростання ВВП Франції в 2010 році склав 1,6 відсотка, а Великобританії - 1,4 відсотка.

MercoPress також вказує, що темпи зростання бразильського ВВП стали максимальними за останні 24 роки. Президент Бразилії Ділма Руссефф заявила, що в економіки країни «є потенціал для подальшого зростання» і в поточному році бразильський ВВП може збільшитися ще на 4,5-5 відсотків «без великих зусиль».

Перше місце у світі за обсягом ВВП займають США (близько 14,6 трильйона доларів). Другу сходинку за підсумками 2010 року зайняв Китай (5,879 трильйона доларів), обігнавши Японію (5,474 трильйона доларів). Четвертої йде Німеччина.
Фото: unitour.sumy.ua
Джерело: http://www.newsukraine.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1530 | Додав: wiktor | Теги: економіка, Бразилія, ВВП, рейтинг країн | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar