-->Головна » 2011 » Март » 14

Східна Африка незабаром стане океаном

геологічний час, океан, східна Африка, тектоніка, платформа     Британські вчені з'ясували нові подробиці процесу, в результаті якого Східна Африка незабаром - за геологічними, звичайно, мірками - припинить існування.

Поверхня Землі розділена на десять з гаком великих тектонічних плит, які дрейфують, стикаються і викликають геологічні явища, наприклад, землетрусів і вивержень вулканів. Вони приводяться в рух магмою ... Читати далі»

14.03.2011

На заході України починається повінь

Україна, Повінь, Стихійні лиха, Повені     У ряді регіонів України синоптики прогнозують весняну повінь, а також сходження снігових лавин у Карпатах.

На гірських притоках Дністра, річках басейну Сяну, 14-16 березня очікується початок повені з підйомами рівня води на 0,5-1,5 м, на рівнинних притоках Дністра, Західному Бузі з притоками, у верхів'ї Прип'яті та на її притоках на 0, 1 - 1 м.

Місцями можливе затопленн ... Читати далі»

14.03.2011

Опублікована нова карта Місяця

LRO, штучний супутник, Місяць, карта   Наукова група, обробила дані з апарату Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO), та представила нову карту Місяця.

LRO, штучний супутник Місяця, що знаходиться на орбіті заввишки в 50 км, оснащений двома вузькокутовими камерами, які знімають поверхню з роздільною здатністю до 50 см / піксель, і ширококутною камерою, що забезпечує дозвіл в 100 метрів на піксель. Остання працює в семи колір ... Читати далі»

14.03.2011

Україна опустилася до рівня Намібії за рейтингом туристичної конкурентоздатності

 Україна, Намібія, рейтинг країн, туризм, конкурентоспроможність    Україна суттєво опустилася в рейтингу туристичної конкурентоспроможності, складеному Всесвітнім економічним форумом. Так, у рейтингу за 2011 рік Україна опинилася на 85 сходинці, тоді як у попередньому звіті країна займала 77-е місце. В даний час за рівнем туристичної конкурентоспроможності України опинилася на одному рівні з Намібією (84) і Гватемалою (86).

З європейськ ... Читати далі»

13.03.2011

На тестування в цьому році прийдуть 240 тисяч випускників

 Тестування, Освіта, Дмитро Табачник, Випускник    240 тис. випускників зареєструвалися для участі в зовнішньому незалежному тестуванні в 2011 році. Про це на прес-конференції повідомив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

За його словами, у тестуванні візьмуть участь 195,5 тис. випускників навчальних закладів 2011 року і близько 40 тис. випускників попередніх років.

Табачник зазначив, щ ... Читати далі»

13.03.2011

Українці стали жити бідніше китайців

 Україна, Китай, ВВП, Сталь, Українці, Китайці   Рівень валового національного доходу Китаю в розрахунку на душу населення за паритетною купівельною спроможністю перевищив аналогічний показник в Україні. За підсумками 2009 року в нашій країні він становив 6180 так званих міжнародних доларів, а в КНР - 6890 доларів. Такі дані нещодавно оприлюднила аналітична служба Світового банку, пише «Дзеркало тижня ».

При цьому ще в 2008 ро ... Читати далі»

13.03.2011