Головна » 2011 » Март » 14 » Опублікована нова карта Місяця
18:04
Опублікована нова карта Місяця
LRO, штучний супутник, Місяць, карта   Наукова група, обробила дані з апарату Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO), та представила нову карту Місяця.

LRO, штучний супутник Місяця, що знаходиться на орбіті заввишки в 50 км, оснащений двома вузькокутовими камерами, які знімають поверхню з роздільною здатністю до 50 см / піксель, і ширококутною камерою, що забезпечує дозвіл в 100 метрів на піксель. Остання працює в семи колірних каналах (321, 360, 415, 566, 604, 643 і 689 нм), кожен місяць видаючи нові набори фотографій практично всієї площі Місяця при різних умовах освітлення.

Однією з основних завдань ширококутного камери було створення повної монохромної (на 643 нм) карти поверхні, і тепер можна вважати, що вона вирішена. Вчені опублікували карту у вигляді десяти окремих зображень: вісім ділянок у равнопрямоугольной проекції доповнені двома полярними стереографічні проекціями. При створенні цих зображень було використано більше 15 000 знімків камери LRO, зроблених у період з листопада 2009-го по лютий поточного року.

Найцікавішою областю карти дослідники вважають детальне - найкраще на сьогодні - відображення зворотного боку Місяця, наведене вище.

Повний набір топографічної інформації, зібраної ширококутного камерою, буде опублікований дещо пізніше.
Фото: vokrugsveta.ru
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3042 | Додав: wiktor | Теги: Місяць, штучний супутник, LRO, карта | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar