Головна » 2011 » Март » 14 » Українці стали жити бідніше китайців
23:48
Українці стали жити бідніше китайців
 Україна, Китай, ВВП, Сталь, Українці, Китайці   Рівень валового національного доходу Китаю в розрахунку на душу населення за паритетною купівельною спроможністю перевищив аналогічний показник в Україні. За підсумками 2009 року в нашій країні він становив 6180 так званих міжнародних доларів, а в КНР - 6890 доларів. Такі дані нещодавно оприлюднила аналітична служба Світового банку, пише «Дзеркало тижня ».

При цьому ще в 2008 році на одного українця припадало 7270 доларів, а на китайця - 6280. «Проте, Київ провалився в яму світового економічної кризи, а Пекін її вдало перестрибнув », - пише видання.  Національний дохід на душу населення за паритетною купівельної спроможності показує, скільки товарів та послуг може отримати на свої доходи звичайний житель тієї чи іншої країни. Це дуже складний для розрахунку показник, адже потрібно з'ясувати рівень цін на всі основні види товарів і послуг, за допомогою спеціальних коефіцієнтів врахувати їх якість.

Крім того, слід визначити питому вагу різних товарів і послуг у споживчому кошику звичайного громадянина будь-якої країни світу. Тому вже багато років Світовий банк публікує дані про національному доході з паритетною купівельною спроможністю із затримкою на рік.

«Можна, звичайно, стверджувати, що насправді ситуація не настільки сумна, оскільки в Україні реальний національний дохід значно вищий за офіційний за рахунок великих масштабів тіньової економіки, а зарплат у конвертах українці отримують набагато більше, ніж китайці », - пише ДТ.

Але, з іншого боку, коефіцієнт Джині, який характеризує ступінь нерівномірності у розподілі доходів між багатими і бідними громадянами країни, в Україні вищі, ніж у Китаї.
Фото: demushkin.com
Джерело: http://www.newsukraine.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1571 | Додав: wiktor | Теги: Китай, україна, китайці, ВВП, Українці, сталь | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar