Головна » 2011 » Март » 14 » Україна опустилася до рівня Намібії за рейтингом туристичної конкурентоздатності
23:55
Україна опустилася до рівня Намібії за рейтингом туристичної конкурентоздатності
 Україна, Намібія, рейтинг країн, туризм, конкурентоспроможність    Україна суттєво опустилася в рейтингу туристичної конкурентоспроможності, складеному Всесвітнім економічним форумом. Так, у рейтингу за 2011 рік Україна опинилася на 85 сходинці, тоді як у попередньому звіті країна займала 77-е місце. В даний час за рівнем туристичної конкурентоспроможності України опинилася на одному рівні з Намібією (84) і Гватемалою (86).

З європейських країн Україна виявилася четвертою з кінця, посівши 39 місце. Сербія зайняла 38 сходинку. Останні три місця в Старому світі експерти віддали Вірменії (40), Боснії і Герцеговині (41), а також Молдові (42).

Варто зазначити, що Російська Федерація, як і в попередньому рейтингу, зайняла 59-е місце, на одному рівні з Уругваєм (58) і Аргентиною (60).

Найбільш привабливою для туристів вдруге стала Швейцарія, на другому місці - Німеччина, третє місце фахівці ВЕФ віддали Франції. Австрія посіла четверте місце, а замикає п'ятірку Швеція.

У ТОП-10 рейтингу також увійшли США, Великобританія, Іспанія, Канада і Сінгапур. Останні три місця в рейтингу дісталися Бурунді, Анголі і Чаду.

"Після важкого періоду, який змінив стан справ в галузі подорожей і туризму, сектор повільно відновлюється від економічного спаду. У цьому контексті, четверта доповідь The Travel & Tourism Competitiveness видана в той час, коли промисловість проявляє стриманий оптимізм і вивчає нові та інноваційні способи забезпечення успішного розвитку", - йдеться в повідомленні ВЕФ.

Нагадаємо, що в 2010 році Всесвітній економічний форум у світовому рейтингу конкурентоспроможності присвоїв України 89-го місця проти 82-ого в 2009 році.

Як повідомлялося, у рейтингу економічних свобод 2010 Index of Economic Freedom, складеному Heritage Foundation та The Wall Street Journal, Україна зайняла 162-е місце серед 183 країн світу.

Раніше повідомлялося, що у рейтингу процвітаючих країн світу Україна зайняла 61 місце, Росія - 69-е.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.geograf.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1603 | Додав: wiktor | Теги: україна, Намібія, конкурентоспроможність, рейтинг країн, туризм | Рейтинг: 5.0/1
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar