-->Головна » 2011 » Апрель » 01

Супутник GOCE передав уточнені дані про гравітаційне поле Землі

метеорит, бомбардування, глобальне похолодання, Земля    Супутник Європейського космічного агентства GOCE, який вийшов на орбіту Землі в березні 2009-го, виконав усі необхідні вимірювання для точної побудови моделі геоїда.

Геоїдом називають еквіпотенціальну поверхню земного поля тяжіння. Напрямок нормалі до неї збігається з напрямом сили тяжіння - з лінією схилу. Можна уявити собі геоїд як поверхню Світового океану і сполучених ... Читати далі»

01.04.2011

Метеоритне бомбардування призвело до глобального похолодання

метеорит, бомбардування, глобальне похолодання, Земля    Вчені з Імперського коледжу Лондона (Велика Британія) запропонували новий погляд на наслідки пізнього важкого бомбардування - періоду на зорі існування Сонячної системи (близько 4 млрд років тому), протягом якого (близько 100 млн років) на Землі та Марсі йшли проливні метеоритні дощі. У результаті у верхніх шарах атмосфери підвищився вміст діоксиду сірки, що, на думку дослідн ... Читати далі»

01.04.2011

В Афганістані виявлена ​​велика кам'яна арка

Хазарчішма, Афганістан, кам'яна арка, Товариство охорони дикої природи   Співробітники Товариства охорони дикої природи виявили на центральному нагір'] Афганістану одну з найбільших у світі кам'яних арок.

Хазарчішма розташована на висоті більше 3 тис. м над рівнем моря. Повна довжина природного мосту - 64,2 м - виводить його на дванадцяте місце в світі, попереду арки Аутло (Outlaw, «Вигнанець» / «Бандит») з американського штат ... Читати далі»

01.04.2011

Коли тепло приносить холод

тепло, холод, Гольфстрім, Нью-Йорк, Порту, Барселона   Чому в Лондоні і Барселоні зима м'якше, ніж у більш південному Нью-Йорку? Справді: середня температура січня в Нью-Йорку - 0 ˚ C, тоді як в розташованому на тій же широті Порту - 9 ˚ C.

З часів Бенджаміна Франкліна вважалося, що в цьому винен Гольфстрім, що несе до берегів Європи тропічне тепло. Пізніші дослідження уточнили, що справа в західних вітрах, які женуть холодний конти ... Читати далі»

01.04.2011