-->Головна » 2011 » Апрель » 07

Названо найкращі пляжі Європи

Європа, Цікаве, Рейтинги, Туризм, Пляж   За результатами опитування туристичний портал TRIPADVISOR склав рейтинг кращих пляжів Європи.

Згідно з опитуванням туристів, найкращими пляжами Європи виявилися пляжі Кіпру і Греції.

1. Пляж в районі міста Айя-Напа (Кіпр) - в останні роки цей курорт перестав бути центром сімейного відпочинку і перетворився в «столицю вечірок», подібно Ібіці і Ріміні.
2. Пляж Скіатос (Греція) ... Читати далі»

07.04.2011

Вплив людини на коралові рифи

коралові рифи, людина, глобальний вплив, біорізноманіття, екосистема   Вчені з університету Далхаузі (Dalhousie University), Канада, і з організацій ще 48 країн світу, протягом двох років досліджуючи глобальний вплив людської популяції на коралові рифи, виявили, що надзвичайно різноманітні рифові рибні системи найбільш уразливі для погроз з боку людини.

Як з'ясувалося, здатність рифових рибних систем забезпечувати людство продуктами і ... Читати далі»

07.04.2011

3D-панорами Дніпра можна побачити на «Яндексі»

Дніпро, Дніпропетровськ, панорама, 3D, Яндекс, Карти   Дніпропетровськ став одним з українських міст, які поповнили своїми панорамними видами "Яндекс. Карти". Тепер кожен користувач інтернету може зробити віртуальну прогулянку по центру міста і деяким великим вулицях, прилеглих до центральної частини.

Як розповіла «Сьогодні» PR-менеджер компанії «Яндекс.Україна» Наталія Журавльова, головний проспект міста зроблений особливо детально ... Читати далі»

07.04.2011

Червоний клен уповільнює грунтоутворення

червоний клен, грунтоутворення, посуха, Бостон, експеримент   В умовах посухи в листках червоного клена накопичується багато специфічних танінів, які успішно інгібують ферменти, відповідальні за процеси гниття і грунтоутворення.

Так званий Бостонський кліматичний експеримент, що почався в 2007 році, приніс перші плоди.

У цьому експерименті на дослідних ділянках моделюються різні кліматичні умови для великих груп рослин, фактичн ... Читати далі»

07.04.2011

Знайдений більше 40 років тому метеорит приховував зразки невідомого мінералу

Yamato 691, метеорит, Антарктида, мінерал, зерно, вассон   Вчені з США, Японії і Південної Кореї виявили зерна невідомого мінералу при розгляді зразків метеорита Yamato 691.

Цей метеорит був знайдений в 1969 році в Антарктиді, в горах Ямато, поблизу японської наукової станції Сева. Його відносять до рідкісного класу енстатітових хондритів, які відрізняються низьким вмістом кисню і, як зрозуміло з назви, включають енстатіт ... Читати далі»

07.04.2011