Головна » 2011 » Апрель » 7 » Знайдений більше 40 років тому метеорит приховував зразки невідомого мінералу
09:41
Знайдений більше 40 років тому метеорит приховував зразки невідомого мінералу
Yamato 691, метеорит, Антарктида, мінерал, зерно, вассон   Вчені з США, Японії і Південної Кореї виявили зерна невідомого мінералу при розгляді зразків метеорита Yamato 691.

Цей метеорит був знайдений в 1969 році в Антарктиді, в горах Ямато, поблизу японської наукової станції Сева. Його відносять до рідкісного класу енстатітових хондритів, які відрізняються низьким вмістом кисню і, як зрозуміло з назви, включають енстатіт Mg2Si2O6. Найімовірніше, Yamato 691 - це фрагмент астероїда, що знаходився між Марсом і Юпітером.

Нанорозмірні зерна невідомого мінералу вчені відшукали за допомогою просвічує електронного мікроскопа. Позначення нового мінералу - Вассон - вже схвалено Міжнародної мінералогічної асоціацією. Ім'я було вибрано на знак поваги до відомого фахівця з метеоритів, професору Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі Джону Вассон (John Wasson).
 
Льодовик Ямато

«Вассон утворений лише двома елементами, сіркою і титаном, і має унікальну кристалічну структуру, яка раніше не спостерігалася в природі», - ділиться подробицями представник наукової групи Кейко Накамура-Мессенджер (Keiko Nakamura-Messenger). Поруч з вассонітом у зразку Yamato 691 знаходяться інші незвичайні мінерали, вивчення яких ще триває.

Підготовлено за матеріалами НАСА.
Фото: cosmosblog.ru
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1938 | Додав: wiktor | Теги: мінерал, зерно, метеорит, Yamato 691, Антарктида, вассон | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar