-->Головна » 2011 » Июнь » 22

На Україні виявлені останки людини розумної

Буран-Кая, Крим, людина розумна, палеоліт, стоянка  На Україні виявлені останки людини розумної (Homo sapiens sapiens), вік яких оцінюється в 32 тис. років.
  Датування проведене безпосередньо радіовуглецевим методом. Якщо воно правильне, то це найдавніші останки верхнього палеоліту в Східній Європі, що належать людям сучасного типу.
  На стоянці
Буран-Кая< ... Читати далі»

21.06.2011

Морське життя чекає глобальне вимирання

вимирання, глобальні проблеми людства, морське життя, моніторинг  У новій доповіді, спонсором якого виступила Міжнародна програма моніторингу океанів, вчені прийшли до висновку, що морське життя стоїть на межі масового зникнення порівнянного з тим, що відбувалося десятки мільйонів років тому, повідомляє Компьюлента з посиланням на AFP.
   Такі симптоми, як загибель коралових рифів, зменшення біорізноманіття ... Читати далі»

21.06.2011

Рівень моря росте з рекордною швидкістю

глобальне потепління, рівень океану  Аналіз болотних відкладів Північної Кароліни показав, що стрімке зростання рівня моря почалося ще в XIX столітті і на цей момент в три рази перевищує темпи зростання, що спостерігалися протягом двох тисячоліть.
   Очевидно, що дана тенденція не є частиною природного циклу.
  Ендрю Кемп з Університету штату Пенсільванія (США) і його колеги витратили п'ять років на ... Читати далі»

21.06.2011

Орбітальні дзеркала допоможуть боротися з глобальним потеплінням

глобальне потепління, орбіта, Земля ,дзеркала   Дзеркало може представляти собою "парасолька" з тонкої світловідбиваючої плівки. Можливість його запуску розгляне в Перу Міжурядова група експертів зі зміни клімату на зустрічі Комітету ООН з науки. Проект доповіді, на який посилається The Daily Mail, містить твердження, що відображення одним або декількома орбітальними дзеркалами сонячної енергії знизи ... Читати далі»

21.06.2011