Головна » 2011 » Июнь » 22 » Орбітальні дзеркала допоможуть боротися з глобальним потеплінням
22:00
Орбітальні дзеркала допоможуть боротися з глобальним потеплінням
глобальне потепління, орбіта, Земля ,дзеркала   Дзеркало може представляти собою "парасолька" з тонкої світловідбиваючої плівки. Можливість його запуску розгляне в Перу Міжурядова група експертів зі зміни клімату на зустрічі Комітету ООН з науки. Проект доповіді, на який посилається The Daily Mail, містить твердження, що відображення одним або декількома орбітальними дзеркалами сонячної енергії знизить середню температуру планети.
  Це не єдиний спосіб боротьби з глобальним потеплінням, запропонований вченими. Вони вважають гідними розгляду ще й такі методи як відбілювання хмар морською водою, повсюдна фарбування вулиць і дахів будинків в білий колір, вирощування більш світлих видів рослин. Серед пропозицій є й зовсім екзотичні способи відображення світла: розпилення ошурки в морській воді і розбризкування сульфатів у стратосфері за допомогою гігантського шланга і повітряної кулі.
   Велика частина проектів вже викликала серйозні суперечки в науковому середовищі. Разом з тим визнається необхідність розгляду геоінженерних проектів на міжнародному рівні. Це пов'язано з повідомленнями Міжнародного енергетичного агентства, Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США, Стенфордського університету та ряду інших організацій, згідно з якими темпи глобального потепління прискорюються.
   Противники проектів висловлюють стурбованість тим, що пропоновані технології не випробувані належним чином і можуть виявитися не тільки неефективними, а й небезпечними.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.segodnya.ua
Переглядів: 2342 | Додав: wiktor | Теги: дзеркала, орбіта, глобальне потепління, Земля | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar