-->Головна » 2011 » Июнь » 27

Серенгеті збережуть

Серенгеті, Танзанія, Африка, національний парк, автомагістраль   Уряд Танзанії вирішив відмовитися від проекту з будівництва гудронованого шосе через національний парк Серенгеті (Serengeti national park), повідомляє BBC News. Спочатку планувалося прокласти через парк двосмугову автомагістраль, що сполучає озеро Вікторія з портами. Однак дослідження показали, що це шосе може серйозно нашкодити тваринам, таким як ант ... Читати далі»

27.06.2011

Китай допоможе Європі

Китай ,Європа, економіка, дефолт, допомога , гроші   Китай готовий допомогти країнам Європи, що зазнають проблеми з виплатою боргів, повідомляє РБК. Про це заявив Вень Цзябао (Wen Jiabao), прем'єр Держради КНР, в ході свого європейського турне. Раніше він також говорив про те, що Пекін готовий надати таку допомогу Угорщині.
   Раніше кілька країн Євросоюзу - Греція, Португалія, Ірландія - звернулися по ... Читати далі»

27.06.2011

В Азовському морі масово загинула риба

Азовське море, бички, мор, загибель , Бердянська коса    Мор бичка через зниження вмісту кисню у воді зафіксовано з 24 червня в Азовському морі від села Куликівське (кордон Донецької та Запорізької областей) до середини Бердянської коси, повідомляється на сайті Міністерства екології та природних ресурсів України.
   "За попередніми даними, зараз кількість загиблої риби досягає 20 тонн", - на ... Читати далі»

27.06.2011

Морські течії прискорюють танення антарктичного льоду

танення, лід, Арктика, міграція, вид   Течії під льодовиком Пайн-Айленд в Західній Антарктиді стають сильнішими і руйнують лід знизу, прискорюючи танення льодовика в цілому.
  Сьогодні льодовик сповзає в океан зі швидкістю 4 км на рік, втрачаючи близько 80 км ³, - на 50% більше, ніж на початку 1990-х.
   «Порівняно тепла вода піднімається з глибин океану в зростаючу порожнину під шельфових льод ... Читати далі»

27.06.2011

Танення Арктики призводить до міграції видів

танення, лід, Арктика, міграція, вид   Одноклітинна водорість, вимерла в північній частині Атлантичного океану близько 800 тис. років тому, повернулася з Тихого океану в Арктику завдяки таненню полярних льодів.
  Це перша трансарктична міграція нашого часу і ознака великих змін. «Це показник того, наскільки швидко відбуваються зміни і що може статися в подальшому, якщо Арктика продовжить танути», - зазна ... Читати далі»

27.06.2011

Сьогодні біля Землі пролетить астероїд

астероїд, Земля орбіта   У понеділок, 27 червня, о 17:30 за московським часом невеликий астероїд 2011 MD виявиться всього в 12 тисячах кілометрів від Землі, повідомляє Компьюлента.
   Цей об'єкт був виявлений співробітниками проекту NASA LINEAR. Діаметр небесного тіла становить 5-20 метрів. Вхідна траєкторія 2011 MD знаходиться в декількох тисячах кілометрах від геосинхронну кільця супутників, а виходить вия ... Читати далі»

27.06.2011

Екологічна п’ятирічка: український сценарій

Україна, Національний план, Кабмін, екологія, Екологічна п’ятирічка, Міністерство екології та природних ресурсів Наприкінці травня Кабмін затвердив Національний план дій з охорони навколишнього природного середовища України (НПД) на 2011—2015 роки. І хоча щодо реалізації наших довгострокових планів у суспільстві виникло стійке скептичне ставлення, у Міністерстві екології та природних ресурсів упевнені, що працювати інак ... Читати далі»

27.06.2011