Головна » 2011 » Июнь » 27 » Китай допоможе Європі
16:26
Китай допоможе Європі
Китай ,Європа, економіка, дефолт, допомога , гроші   Китай готовий допомогти країнам Європи, що зазнають проблеми з виплатою боргів, повідомляє РБК. Про це заявив Вень Цзябао (Wen Jiabao), прем'єр Держради КНР, в ході свого європейського турне. Раніше він також говорив про те, що Пекін готовий надати таку допомогу Угорщині.
   Раніше кілька країн Євросоюзу - Греція, Португалія, Ірландія - звернулися по допомогу до країн єврозони і Міжнародного валютного фонду (МВФ) у зв'язку з тим, що вони не зможуть розрахуватися з кредиторами за своїми боргами. Ця обставина створює загрозу дефолту в цих державах.
  Вень Цзябао також оголосив, що Китай планує досягти збалансованого розвитку своєї торгівлі, не маючи намір добитися позитивного торгового балансу. Варто зауважити, що золотовалютні резерви КНР складають більше $ 3 трлн. За останній рік вони були збільшені на $ 450 млрд. При цьому у Японії, що займає друге місце в світі за цим показником, перевищують ЗВР $ 1 трлн. Росія знаходиться на 3 місці в цьому списку.
  Нагадаємо, що експерти з Центру досліджень економіки та бізнесу (Centre for Economics and Business Research) пророкують крах європейської системи «єдиної валюти» протягом наступних 5 років. Це стане прямим результатом економічної кризи в Греції. Вони також стверджують, що в 2013 році країна буде змушена до виходу з єврозони, а потім її доля очікує Ірландію та Португалію - інші країни з нестабільною економікою.
  «Навколо світу» розповідав про те, що Греція, Португалія та Іспанія, маючи великий дефіцит бюджету, можуть відмовитися від вільного ходіння євро на своїй території і повернутися до національних валют, щоб впоратися з економічною кризою. Вважається, що відхід від єдиного євро допоможе підвищити конкурентоспроможність країн - потенційних банкрутів.
   Втім, Португалія обіцяє зробити все можливе, щоб не виходити із зони євро, хоча і переживає фінансову та економічну кризу, подібних якому ніколи не було в її історії. В даний час дефіцит бюджету країни доходить до 9% ВВП. З метою стимуляції економіки уряд Португалії передбачає знизити витрати уряду і навіть розглянути питання про оголошення банкрутства.
Фото: infoporn.org.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2133 | Додав: wiktor | Теги: Китай, економіка, ДОПОМОГА, гроші, Європа, дефолт | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar