Головна » 2011 » Июнь » 27 » Серенгеті збережуть
16:29
Серенгеті збережуть
Серенгеті, Танзанія, Африка, національний парк, автомагістраль   Уряд Танзанії вирішив відмовитися від проекту з будівництва гудронованого шосе через національний парк Серенгеті (Serengeti national park), повідомляє BBC News. Спочатку планувалося прокласти через парк двосмугову автомагістраль, що сполучає озеро Вікторія з портами. Однак дослідження показали, що це шосе може серйозно нашкодити тваринам, таким як антилопи гну і зебри.
   У листі, направленому на адресу Центру всесвітньої спадщини (World Heritage Centre) в Парижі, Франція, танзанійські міністерство природних ресурсів і тризму повідомляє, що 50-кілометрову ділянку дороги, що проходить через парк, залишиться гравійним і надалі буде використовуватися в основному для туризму та адміністративних цілей, як і в даний час.
  У минулому році група дослідників попередила, що плановане шосе може скоротити кількість антилоп гну в парку з 1,3 млн до 300 тис. особин, оскільки зіткнення автомобілів з тваринами стануть неминучими. Через таких негативних наслідків постраждає місцева економіка, головну роль в якій грає туристичний сектор.
   Національний парк Серенгеті був створений в 1951 р., коли Танзанія ще офіційно була британською колонією. Сьогодні Серенгеті - одне з найстаріших природних парків Африки і один з найвідоміших у світі.
  За площею Серенгеті можна порівняти, наприклад, з Північною Ірландією. На безкрайній рівнині пасуться кілька мільйонів великих тварин, не рахуючи незліченної кількості дрібних звірів і птахів.
  Вчені описують Серенгеті як рідкісний, символічний приклад екосистеми, яка існує завдяки міграції великих ссавців. Під час своїх переміщень тварини залишають на землі велика кількість сечі і фекалій, удобрюючи рослини, а витоптування запобігає заростання лук.
Фото: www.realwildexplore.com
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2639 | Додав: wiktor | Теги: автомагістраль, національний парк, Серенгеті, Танзанія, африка | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar