-->Головна » 2011 » Август » 18

У 2050 році старих буде більше, ніж дітей

  2050, старіння, діти, статевий склад, населення, планета, ООНУ 2050 році вперше за всю історію людства людей старше 60 років у світі буде більше ніж дітей. При цьому старіння населення супроводжується статевим дисбалансом.
  Такі демографічні зміни вимагають розробки нових стратегій, в тому числі грунтуються на принципі підтримки активності літніх людей.
  Про це йдеться в доповіді Генерального с ... Читати далі»

18.08.2011

Гіпотезі про розширення і стискання Землі покладено край

Земля, теорія, розширення, стискання, система відліку, тектоніка   З часів Чарльза Дарвіна вчені підозрювали, що наша планета здатна розширюватися і стискатися. Потім була розроблена теорія тектоніки плит, яка пояснила великомасштабні рухи літосфери Землі, але, незважаючи на те що з тих пір пройшло більше півстоліття, деякі продовжують вірити в розширення і стиснення на різних наукових підставах.
   Ни ... Читати далі»

18.08.2011

Якби Земля була кубом

теорія, модель Землі, куб, сфера   У 1884 році маловідомий швейцарський астроном на прізвище Арндт викликав сенсацію, оголосивши про виявлення кубічної планети за орбітою Нептуна.
   Звичайно, навіть у 1884 році кожен знав, що це повна нісенітниця, і тим не менше всі про це написали - бо тема цікава. Наприклад, газета «Нью-Йорк таймс» скористалася приводом і взяла інтерв'ю у фізика Теодора Ванкір ... Читати далі»

18.08.2011

Сатиру можна використовувати для охорони природи

сатира, екологія, збереження природи, екологічні проблеми, ліси    Інша точка зору на проблеми корисна, навіть коли вона абсурдна і сміхотворна, вважають австралійські екологи.
  У свіжому номері журналу Biotropica вийшла наукова стаття, що містить нетривіальні пропозиції щодо забезпечення сталого розвитку у світовому масштабі і вирішення проблем окремих країн. Наприклад, Греції, яка не в змозі платити за б ... Читати далі»

18.08.2011

На Хмельниччині хочуть створити національний парк "Мале Полісся"

Хмельниччина, національний парк, Мале Полісся, еколгічний проект   На Хмельниччині успішно завершено виконання екологічного проекту "Мале Полісся” – охорона та збереження біорізноманіття унікального природного комплексу, розташованого у Хмельницькій області”, який впроваджувався Подільським Екологічним Товариством, спільно з Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Хмельницьк ... Читати далі»

18.08.2011