Головна » 2011 » Август » 18 » У 2050 році старих буде більше, ніж дітей
10:54
У 2050 році старих буде більше, ніж дітей
  2050, старіння, діти, статевий склад, населення, планета, ООНУ 2050 році вперше за всю історію людства людей старше 60 років у світі буде більше ніж дітей. При цьому старіння населення супроводжується статевим дисбалансом.
  Такі демографічні зміни вимагають розробки нових стратегій, в тому числі грунтуються на принципі підтримки активності літніх людей.
  Про це йдеться в доповіді Генерального секретаря ООН «Подальша діяльність за підсумками другої Всесвітньої асамблеї з проблем старіння», який був підготовлений для делегатів 66-ї сесії Генеральної Асамблеї.
   У документі наголошується, що в останні десятиліття склад населення в усьому світі різко змінився. З 1950 по 2010 рік очікувана тривалість життя на загальносвітовому рівні збільшилася з 46 до 68 років. За прогнозами, до кінця нинішнього століття вона досягне 81 року, повідомляє cybersecurity.ru.
   Сьогодні в світі налічується майже 700 мільйонів чоловік старше 60 років. При цьому чисельність жінок у віці 60 років і старше перевищує кількість чоловіків відповідного віку на 66 мільйонів. Серед осіб у віці 80 років і старше жінок майже в два рази більше, ніж чоловіків, а серед осіб, які досягли сторічного віку, - в 4-5 разів більше.
   Згідно з доповіддю, до 2050 року число людей старше 60 років досягне двох мільярдів і складе понад 20% населення світу. Експерти ООН вважають, що старіння населення і зростаюча частка жінок в літньому населенні є безпрецедентне зміна соціальної структури всіх товариств, чревате наслідками.
   Все це свідчить про те, що особливим потребам і проблемам людей похилого віку необхідно приділяти особливу увагу. Разом з тим не менш важливим є і та обставина, що більшість людей похилого віку можуть і повинні вносити найважливіший внесок у функціонування суспільства, але для цього їм повинні бути гарантовані відповідні умови.
   У доповіді підкреслюється, що гарне здоров'я, економічна безпека, достатня житло, сприятливе навколишнє середовище, доступ до продуктивних ресурсів є необхідними умовами гідної старості.
Фото: segodnya.ua
Джерело: http://focus.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1925 | Додав: wiktor | Теги: 2050, Старіння, оон, діти, статевий склад, планета, Населення | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar