-->Головна » 2011 » Сентябрь » 12

Україна в околицях Марсу

 Україна, Марс, запуск, ракета, Фобос Україна планує здійснити до кінця цього року три або чотири запуски ракет власної розробки, повідомляє РБК з посиланням на заяву голови Державного космічного агентства України Юрія Алексєєва. Найближчий з стартів намічений на 22 вересня, а на жовтень призначений запуск дослідницького корабля, який повинен привезти на Землю грунт з супутника Марса -  Фобоса.
  Як неодно ... Читати далі»

12.09.2011

Американські вчені отримали вичерпні зразки земної атмосфери

 Gulfstream, літак, вчені, атмлсфера, дані  Завершився безпрецедентний трирічний проект з вивчення парникових газів і твердих часток в атмосфері за допомогою спеціального літака.
   Зазвичай в таких справах вчені використовують відбір проб наземними станціями. Хоча отримана таким чином інформація корисна, картина, створювана на її основі, далека від ідеальної. Станції віддалені один від одного на ... Читати далі»

12.09.2011

Коралові рифи «зникнуть до кінця століття»

 Сейл, корали, риф, екосистема  Австралійський професор Пітер Сейл з Інституту ООН з водних ресурсів, навколишнього середовища та здоров'я опублікував книгу «Наша вмираюча планета», в якій напророкував нам і нашим нащадкам дуже непривабливе майбутнє.
   Крім звичайних речей - зміни клімату не в кращу сторону, окислення океану, збідніння рибних запасів, забруднення навколишнього середовища та розповсюджен ... Читати далі»

12.09.2011

Справитися з голодом в Африці можна за допомогою банального прогнозу погоди

 голод, Африка, сезон, прогноз, погода ,врожай  Майбутнє Африки південніше Сахари, де рівень голоду найвищий у світі (сьогодні - майже 30%), залежить від здатності сільського господарства гарантувати продовольчу безпеку в умовах швидкого зростання населення. Єдиний спосіб вирішення цього завдання - підвищення врожайності культур. Загальне виробництво зросло за останні десятиліття, але в осн ... Читати далі»

12.09.2011