Головна » 2011 » Сентябрь » 12 » Україна в околицях Марсу
19:48
Україна в околицях Марсу
 Україна, Марс, запуск, ракета, Фобос Україна планує здійснити до кінця цього року три або чотири запуски ракет власної розробки, повідомляє РБК з посиланням на заяву голови Державного космічного агентства України Юрія Алексєєва. Найближчий з стартів намічений на 22 вересня, а на жовтень призначений запуск дослідницького корабля, який повинен привезти на Землю грунт з супутника Марса -  Фобоса.
  Як неодноразово розповідав «Навколо Світу», політ людини на Марс є однією із найбільш амбіційних завдань, яке стоїть зараз перед основними космічними агентствами світу. Цієї весни скафандри для Марса тестували як в Іспанії, так і в США. Експерименти проводилися в Ріо Тінто, колишнім районешахте в Андалузії і на американській базі в Антарктиці.
   У Європі перевірку проходив новий космічний скафандр і прототип дистанційно керованого робота під назвою Eurobot, а в Америці - Скафандр NDX-1, розроблений Пабло де Леоном (Пабло де Леон), фахівцем з авіаційно-космічної техніки з університету Північної Дакоти (Університет Північної Дакоти ), США. Він піддався впливу дуже низьких температур, а також вітру більше 47 миль / годину (близько 75 км / ч) і з честю витримав випробування. Під час випробування група вчених НАСА в скафандрах імітувала похід по Марсу, свердлячи діри в грунті і збираючи зразки.
  Підготовка до польоту на Марс ведеться вже давно і не тільки з технічного боку. У лютому цього року проект «Марс500», що симулює політ на цю планету, досяг ключовою точки: «орбіти Марса», так що чоловіки, замкнені в «космічному кораблі» з червня минулого року, наділи космічні костюми і «пройшлися» по поверхні планети. Насправді, звичайно, поверхня Марса зображував пісок на підлозі іншого модуля. У 18-місячної імітації місії на Марс, яка почалася 3 червня 2010 року, беруть участь три росіянина, француз, колумбійський італієць і китаєць.
Фото: vkurse.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1808 | Додав: wiktor | Теги: ракета, запуск, марс, україна, Фобос | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar