-->Головна » 2011 » Сентябрь » 16

Марсіанські технології допоможуть знайти воду в земних пустелях

  НАСА, зонд, Марс, Земля, вода, пустеля, пошук Прилад, яким обладнана пара зондів, що кружляють над Марсом , довів свою профпридатність і на нашій планеті.
   Пустельні регіони, що нагадують ландшафти інших пл ... Читати далі»

16.09.2011

Лососі приречені?

  риба, лосось, зміна клімату, модель Потепління клімату, швидше за все, знищить чавичу - принаймні в одному каліфорнійському басейні.
  За які б прогнози не бралися дослідники, моделювання показувало, що в найближчі десятиліття риба зникне, якщо люди не прийдуть їй на допомогу. Це торкнеться й ... Читати далі»

16.09.2011

Рослини створюють прикореневі запаси води

  грунт, вода, корінь, прикореневий Вміст води в безпосередній близькості від коріння рослини на третину перевищує її кількість у всій решті грунті навколо.
  Коріння рослин надзвичайно сильно впливають на власне мікрооточення. Найтонші кореневі волоски всмоктують із грунту воду і мінерали і виділяють органічні речо ... Читати далі»

16.09.2011

Немає життя без лісів

  життя, ліси, планета, біосфера, вчені Збереження незайманих тропічних лісів у первозданному вигляді життєво важливо для біосфери - до такого висновку прийшов міжнародний колектив дослідників, проаналізувавши дані 138 наукових робіт та понад 2 тис. зразків флори і фауни з тропічних лісів усього світу. Стаття екологів вийшла в журналі Природ ... Читати далі»

16.09.2011

Дитяча смертність знижується

  діти, смертність, демографія, ЮНІСЕФ, ООН Кількість дітей молодше п'яти років, які  вмираючих щорічно, скоротилося з 12 млн в 1990 році до 7,6 млн у 2010-му. Причинами цього став цілий ряд змін, включаючи поліпшення доступності охорони здоров'я та імунізацію, повідомляє BBC News з посиланням на звіт ЮНІСЕФ та ... Читати далі»

16.09.2011

Сьогодні Міжнародний день збереження озонового шару

  озон, озоновий шар, 16 вересня, міжнародний день, збереження Сьогодні відзначають Міжнародний день збереження озонового шару. У 1994 р. Генеральна Асамблея проголосила 16 вересня Міжнародним днем збереження озонового шару, відзначаючи цим дату підписання – у 1987 році – Монреальського протоколу про речовини, які руйнують озоновий шар (резолюція ... Читати далі»

16.09.2011