Головна » 2011 » Сентябрь » 16 » Дитяча смертність знижується
12:35
Дитяча смертність знижується
  діти, смертність, демографія, ЮНІСЕФ, ООН Кількість дітей молодше п'яти років, які  вмираючих щорічно, скоротилося з 12 млн в 1990 році до 7,6 млн у 2010-му. Причинами цього став цілий ряд змін, включаючи поліпшення доступності охорони здоров'я та імунізацію, повідомляє BBC News з посиланням на звіт ЮНІСЕФ та Всесвітньої організації охорони здоров'я. Втім, в документі наголошується, що необхідно зробити ще багато чого, щоб досягти поставлених ООН цілей зі скорочення дитячої смертності.
   До цих пір через низку причин щодня вмирають близько 21 тис. дітей. Але прогрес помітний і в найбідніших регіонах Землі. Так, дитяча смертність в тропічній Африці знижується в два рази швидше, ніж десятиліття тому.
   Сьєрра-Леоне в Західній Африці - одна з найбідніших країн на планеті - входить до п'ятірки держав, де реєструється помітне скорочення дитячої смертності в останні десять років. У числі інших - Нігер, Малаві, Ліберія (також в Африці) і Східний Тимор в Південно-Східній Азії.
  У 2010 році близько половини всіх смертей серед тих, кому менше п'яти років, припадає всього на п'ять країн - Індію, Китай, Пакистан, Нігерію і Демократичну Республіку Конго.
   Більше інших уразливі немовлята молодше року. Згідно зі звітом, понад 40% дитячих смертей відбувається у перші місяці життя, а більше 70% - у перший рік. У тропічній Африці кожна восьма дитина вмирає, не доживши до п'яти років. Для порівняння: у розвинених країнах до досягнення п'ятирічного віку гине одна з 143 дітей.
  «Навколо Світу» розповідав, що СНІД, куріння і ожиріння знищують прогрес, досягнутий у продовженні життів дорослих людей. У 37 країнах рівень смертності за останні 20 років лише погіршився. За останні 40 років смертність впала на 34% серед жінок і на 19% серед чоловіків.
Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3093 | Додав: wiktor | Теги: Смертність, діти, ЮНІСЕФ, демографія, оон | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar