-->Головна » 2011 » Декабрь » 10

Найбідніші люди живуть не в найбідніших країнах

 Оксфорд, бідність, бідняки, країни, Нігерія Дослідження, проведене Оксфордським університетом (Великобританія) та охопило 1650000000 бідняків по всьому світу, показало, що в два рази більше жебраків живе в країнах з середнім рівнем доходів, ніж з низьким: 1 млрд 189 млн (72%) проти 459 млн ... Читати далі»

На Алясці збираються будувати гігантську греблю і ГЕС

 Сусітне, США, гребля, ГЕС, Аляска, проект Гідротехнічна споруда стане першим у США об'єктом такого роду за останні 40 років.
  У 1995 році Деніел Бід, глава американського Бюро з рекультивації земель, яке відповідає за спорудження ГЕС, заявив, що епоха будівництва гребель в країні закінчилася з причин екологічного характеру. Так дійсно з ... Читати далі»

Зсуви в результаті проливних дощів можуть викликати землетрус

 зсув, землетрус, злива, обвал Американські дослідники з'ясували, що тропічні циклони над Гаїті і Тайванем передували землетрусів.
  Чи означає це, що проливні дощі і обвали можуть призвести до поштовхів? «Так, - стверджує керівник групи Шимон Вдовінскі з Університету Майамі. - Злива викликає тисячі зсувів і сильну ерозію, в р ... Читати далі»

Виявити інфекційні захворювання можна з космосу

 інфекція, міста, космос, вогні, захворювання Вчені підтвердили залежність між зміною освітленості міст, яке видно на супутникових знімках, і поширенням інфекції.
  Яскравість вогнів великого міста - якщо порівняти її рівень в декількох місцях і за певний період часу - свідчить про коливання чисельності населення. Логічно припустити, щ ... Читати далі»