Головна » 2011 » Декабрь » 10 » Найбідніші люди живуть не в найбідніших країнах
22:49
Найбідніші люди живуть не в найбідніших країнах
 Оксфорд, бідність, бідняки, країни, Нігерія Дослідження, проведене Оксфордським університетом (Великобританія) та охопило 1650000000 бідняків по всьому світу, показало, що в два рази більше жебраків живе в країнах з середнім рівнем доходів, ніж з низьким: 1 млрд 189 млн (72%) проти 459 млн .
  З'ясувалося також, що в перших набагато більше бідних, положення яких можна назвати важким, - 586 млн, тоді як у других - 285 млн. У державах із середнім рівнем доходів існують цілі регіони, рівень бідності яких можна порівняти з найбіднішими країнами.
  Робота заснована на многоаспектном індексі бідності (Multidimensional Poverty Index, MPI), який враховує доступ людини до освіти, медичної допомоги та іншим нормальним речей, а також ступінь недоїдання, дитячої смертності та гігієни. Якщо люди позбавлені третини і більше облікових показників, вони ідентифікуються як бідні, якщо ж половини і понад те - як дуже бідні.
  MPI розроблений Оксфордським університетом та Програмою розвитку ООН. Він вже використовувався при складанні Індексу розвитку людського потенціалу в 2010 і 2011 роках. MPI продовжує доопрацьовуватися і збільшувати охоплення. У даному випадку вчені розглянули відомості про 109 країнах (5,3 млрд людей, 79% населення світу, за даними на 2008 рік), охопивши 93% людей, що живуть в країнах з низьким і середнім рівнем доходу. 31% їхніх жителів знаходиться за межею бідності.
  Ось основні висновки про конкретні країни і регіонах.
  Половина будинків світу живе в Південній Азії (827 млн), 29% - у країнах Африки на південь від Сахари (473 млн). У той же час на південь від Сахари Африка має найвищий індекс бідності в світі. Тим не менше 26 найбідніших субнаціональних регіонів Південної Азії (там проживають 519 млн жебраків) мають більш високий показник, ніж 38 найбідніших країн Африки південніше Сахари (473 млн).
  Нігерія - найбільший виробник нафти в Африці, але північний схід країни біднішими, ніж самий жебрак регіон Ліберії, яка ще не оговталася від затяжної громадянської війни. На північному сході Нігерії в п'ять разів більше бідних, ніж у всій Ліберії.
   Відмінності між регіонами однієї країни можуть бути величезними. Наприклад, в департаменті Лікуала Республіки Конго 74% населення - бідняки, а в Браззавілі (столиці країни) - 27%. У різних районах Кенії частка жебраків може становити і 4, і 86%, Східного Тимору - 29 і 86%, Колумбії - 1 і 15%.
 Класифікація країн за середньоособовому рівнем доходу маскує проблеми з бідністю. Наприклад, Киргизія відноситься до країн з низьким рівнем доходів, але там всього 5% будинків, тоді як в Анголі (країна з середнім рівнем доходів) - 77%, а в Намібії (вище середнього) - 40%.
  Підготовлено за матеріалами Оксфордського університету.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Сучасні дослідження | Переглядів: 2880 | Додав: wiktor | Теги: Бідність, Оксфорд, Нігерія, бідняки, країни | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar