-->Головна » 2012 » Март » 26

В Україні готуються запустити новий супутник для спостереження за Землею

 супутник, Україна, КБ, Південне, Либідь  Вчора в конструкторське бюро «Південне» з'їхалися перші особи Дніпропетровщини і навіть екс-глава держави Леонід Кучма - ракетобудівники влаштували пишні урочистості з приводу 50-річчя запуску на орбіту Землі Першого Дніпропетровського супутника. Ракета-носій «Космос» і космічний апара ... Читати далі»

26.03.2012

Вперте небажання мінятися - ось що врятувало Ісландію

 Ісландія, виживання, консерватизм, вулкан   Середньовічні ісландці виживали завдяки вірності традиціям, свідчить нове і не зовсім звичайне дослідження. Здоровий консерватизм не тільки допомагав їм відходити від чуми і вивержень вулканів, а й у кінцевому рахунку зберіг острів жилим, незважаючи на кліматичні зміни.
   «Нам ча ... Читати далі»

В глибині океану скорочується обсяг холодної щільної води

 вода, південний океан, антактида, водні маси   Виявлено значне зниження кількості холодних глибоких вод - так званих антарктичних придонних вод - в Південному океані в 1980-2000 роках.
    Сара Перкі з Університету штату Вашингтон і Грегорі Джонсон з Національного управління океанічних і атмосферних досліджень (С ... Читати далі»

Потрібно боятись туманів, що приносять ртуть

 ртуть, туман, монометил, Каліфорнія, здоров'я, людина Невід'ємний атрибут фільмів жахів - густий туман, що приховує породження пекла, а часом і банальну сокиру маніяка.
  Як щойно з'ясувалося, прибережний туман і справді може завдавати шкоди екосистемам і здоров'ю людини.
   Справа в тому, що завдяки вугільним електростанціям і ... Читати далі»