Головна » 2012 » Март » 26 » В Україні готуються запустити новий супутник для спостереження за Землею
08:57
В Україні готуються запустити новий супутник для спостереження за Землею
 супутник, Україна, КБ, Південне, Либідь  Вчора в конструкторське бюро «Південне» з'їхалися перші особи Дніпропетровщини і навіть екс-глава держави Леонід Кучма - ракетобудівники влаштували пишні урочистості з приводу 50-річчя запуску на орбіту Землі Першого Дніпропетровського супутника. Ракета-носій «Космос» і космічний апарат «Космос-1» стали першими дітищами прославленого КБ. Всього ж за півстоліття роботи в цьому напрямі підприємство створило порядку чотирьохсот космічних апаратів 70 різних типів і сім космічних ракетних комплексів.
  Як розповів «Сегодня» заступник директора КБ, старший науковий співробітник Юрій Мошненко, зараз наші конструктори також не сидять склавши руки, активно беручи участь відразу в декількох проектах, як українських, так і міжнародних.
  «Наприклад, для Бразилії ми зараз працюємо над космічним комплексом« Циклон-4 ». На наших плечах лежить розроблення ракети і обладнання для наземного стартового комплексу, а бразильці будують космодром біля екватора. Крім того, наші фахівці зайняті в проекті запуску першого українського супутника зв'язку «Либідь», який забезпечить в Україні пряме телемовлення і широкосмуговий доступ в інтернет (його запуск заплановано на середину наступного року. - Авт.). КБ «Південне» не буде конструювати сам супутник, але ми зробимо ракету-носій «Зеніт» для його запуску. Також серйозна робота нами ведеться зі створення супутника «Січ-2 М». Це буде модернізований супутник для спостереження за земною поверхнею », - розповів нам Юрій Мошненко.
   За словами фахівця, при наявності достатньої і своєчасного фінансування через рік-два «Січ-2 М» приєднається до свого «старшого брата» супутнику «Січ-2», який вже більше півроку успішно працює на земній орбіті.
  Нагадаємо, ця космічна система була запущена 17 серпня 2011 року з пускової бази в Оренбурзькій області Росії. Невеликий за своїми розмірами апарат (маса супутника становить усього 176 кг), щодня проробляє колосальний пласт роботи. Зокрема, до переліку його основних завдань входить пошук родовищ нафти і газу на суші і шельфі; виявлення лісових і степових пожеж; комплексний моніторинг акваторій Чорного та Азовського морів і багато іншого.
    Крім того, на підставі переданої їм інформації фахівці оцінюють екологічний стан ландшафтів нашої країни, визначають стан лісів і їх видовий склад, можуть спрогнозувати врожайність сільськогосподарських культур на полях, контролювати сніговий покрив і прогнозувати ймовірні масштаби підтоплень під час його танення, а також визначати території, які можуть постраждати внаслідок цього процесу.
Фото: www.priroda.su
Джерело: http://www.segodnya.ua
Категорія: В Україні | Переглядів: 3096 | Додав: wiktor | Теги: Супутник, Південне, Кб, україна, Либідь | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar