-->Головна » 2012 » Май » 20

В Україні покажуть череп мамонта

  В Україні покажуть череп мамонта У Дніпропетровському національному історичному музеї з'явився новий незвичайний експонат - череп мамонта, знайдений в с. Китайгород Царичанського району. Це перша така знахідка в області, а в Україні є ще всього-лише один цілий череп мамонта. Як нам розповіли в музеї, первинну обробку його реставратори в ... Читати далі»

20.05.2012

Більше 90% проектів збереження вимираючих видів в США успішні

  Більше 90% проектів збереження вимираючих видів в США успішні Ефективність програм з порятунку зникаючих видів у США за останні 50 років досягла 90%, при цьому сірий вовк і алеутський канадський гусак вже виключені з охоронних списків та їх популяції вважаються стійкими, йдеться в дослідженні Центру біологічної різноманітності.
  Ф ... Читати далі»

Техногенні забруднювачі змушують тропіки розширюватися

  Техногенні забруднювачі змушують тропіки розширюватися Сажа і тропосферний озон, що викидаються в основному в нижніх і середніх широтах Північної півкулі, мабуть, призводять до того, що кордон тропіків зміщується до полюса.
   Раніше було показано, що руйнування стратосферного озону є основним фактором розширення тропіків в Південн ... Читати далі»

Вперше описана гігантська прісноводна черепаха Південної Америки

  Вперше описана гігантська прісноводна черепаха Південної АмерикиДен Кшепка з Університету штату Північна Кароліна (США) і його колеги описали черепаху розміром з невеликий автомобіль, яка мешкала в Південній Америці 60 млн років тому.
  Череп розміром з м'яч для американського футболу був виявлений в колумбійській вугільній шахті ... Читати далі»