Головна » 2012 » Май » 20 » Більше 90% проектів збереження вимираючих видів в США успішні
09:10
Більше 90% проектів збереження вимираючих видів в США успішні
  Більше 90% проектів збереження вимираючих видів в США успішні Ефективність програм з порятунку зникаючих видів у США за останні 50 років досягла 90%, при цьому сірий вовк і алеутський канадський гусак вже виключені з охоронних списків та їх популяції вважаються стійкими, йдеться в дослідженні Центру біологічної різноманітності.
  Фахівці CBD проаналізували 110 видів тварин і рослин, які були протягом останніх 50 років занесені в спеціальні акти з охорони зникаючих видів у різних штатах США.
   "Ми встановили, що акти з охорони зникаючих видів є вкрай результативними: популяції 90% видів, щодо яких були прийняті плани по відновленню, збільшилися, і їх відновлення йде відповідно з наміченими планами", - говориться в повідомленні.
   Згідно зі статистикою, в середньому відновлення виду займає 25 років. Всього до 2011 року зі списку зникаючих американські вчені виключили дев'ять видів: чотири рослини і п'ять тварин. У тому числі з охоронних актів США були виключені водяна змія озера Ері, водяна змія Конча, сірий вовк (район Великих озер), а також алеутський канадський гусак і білоголовий орлан.
   Як відзначають дослідники, 21 вид тварин і рослин можуть бути виключені з червонокнижних списків протягом найближчих 10-15 років. Наприклад, популяція американського журавля збільшилася з 48 особин в 1967 році до 599 птахів в 2011 році, а популяція атлантичної шкірястої черепахи зросла майже в десять разів.
  "Невдахою" списку зникаючих видів стала флоридська пантера, популяцію якої не вдається відновлювати в споконвічному ареалі проживання і з запланованим темпом. Виключити пум зі списку загрозливих видів вчені розраховують тільки до 2085.
  "Зростаюче населення Флориди" наступає "на місця проживання пуми і перетворює їх з єдиного масиву в розрізнені області. У Флориді в 1980 році налічувалося не набагато більше 30-50 тварин. У 1995 році вчені створили окрему популяцію недалеко від Техасу в 1995 році. Там число особин до 2010 року досягло 87 пум ", - йдеться в дослідженні.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://ecoportal.su
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2731 | Додав: wiktor | Теги: охорона, США, Пума, програма, біорізноманіття | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar