Головна » 2010 » Май » 31 » Агата вбила 99 людей
12:52
Агата вбила 99 людей
  Тропічний шторм «Агата» (Agatha), що обрушився вчора на Центральну Америку, викликав велику кількість зсувів і повеней, які, у свою чергу, призвели до смерті вже 99 людей, повідомляє РБК. Уряди постраждалих країн вже почали відновлювати дороги і комунікації, виправляючи заподіяні штормом неприємності.

З усіх країн Центральної Америки найбільше постраждала Гватемала, де більше 112 тис. осіб довелося евакуюватися зі своїх будинків. Саме у цій країні було найбільше жертв - 82 людини, не рахуючи 54 зниклих без вісті. Оскільки економіка країн Центральної Америки грунтується на сільському господарстві, економічний збиток, нанесений цим країнам, також може виявитися досить значним. Шторм «Агата» був першим у цьому сезоні ураганів і сформувався 29 травня.

Нагадаємо, що на початку місяця проливні дощі, які не припинялися кілька днів, призвели до повеней в штаті Теннессі, США. Губернатор штату Філ Бредесен (Phil Bredesen) оголосив 52 з 95 округів Теннессі районами лиха. Повінь була настільки потужною, що верхівки дерев виглядали з висоти пташиного польоту, як острівці. Від повені в Теннессі загинули 15 людей, вісім з них - в Нашвіллі. Шторми, що обрушилися на південь країни, також вбили шістьох в штаті Міссісіпі і чотирьох - в Кентуккі.

Нагадаємо також, що співробітники природоохоронної організації Global Freshwater Team запропонували свій спосіб порятунку від повеней. Вони вважають, що відновлення річкових заплав допоможе знизити ризик повеней у майбутньому. Якщо ці райони будуть затоплюватися під час штормів, ризик повеней на прилеглих територіях міст значно скоротиться.

За прогнозами, у майбутньому ризик повеней значно зросте через кліматичні зміни і змін в природокористуванні. Щоб убезпечити городян від цієї напасті, пропонується перетворити заплавні райони в парки. Ця ідея вже була реалізована в Каліфорнії, США; таким чином вдалося захистити від повеней місто Сакраменто. Під час сильних штормів висаджені у заплавній зоні рослини абсорбують близько 80% паводкових вод.
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1899 | Додав: wiktor | Теги: Центральна америка, людські жертви, Агата, тропічний шторм | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar