Головна » 2011 » Июль » 1 » Сезон ураганів в Атлантиці
09:09
Сезон ураганів в Атлантиці
тропічний шторм, ураган, сезон, Арлін, Атлантика, США, Мексика   Перший тропічний шторм, вісник сезону атлантичних ураганів, набирає силу, рухаючись до центру Мексиканської затоки і несучи загрозу повеней і грязьових зсувів, передає Associated Press.
  Тропічний шторм Арлін (Arlene) може бути слабким ураганом до того моменту, як підійде до берегів США на північ від міста Тукспан. Адміністрація прилеглих районів Мексики і США моніторить ситуацію і готується до можливих наслідків.
   Дощ, що йде перед штормом, вже накрив прибережні території. Офіційні особи попередили населення про те, що в північній частині мексиканського штату Веракрус може випасти до 150 мм опадів, а в деяких гірських районах - до 380 мм. За прогнозами на півдні Техасу, США, також можливий дощ. Для Мексики сильний дощ становить серйозну загрозу, тому що може викликати повені і сходження селів у 13 штатах. У країні ще залишилися руйнування після торішнього удару урану Алекс.
  Вчора ввечері епіцентр шторму Арлін знаходився в 145 км на північний схід від Тукспана, швидкість вітру в ньому сягала 95 км / год, і просувався ураган зі швидкістю 9 км / ч.
  За прогнозами фахівців Національної адміністрації з океану та атмосфері (National Oceanic and Atmospheric Administration), США, за найближчий сезон в Атлантиці утворюється від 12 до 18 тропічних штормів, з яких 6-10 можуть стати ураганами. Сезон ураганів в Тихому океані почався вже 1 червня. За останніми прогнозами, за сезон утворюється від 9 до 15 штормів і від 5 до 8 ураганів. Експерти NOAA вважають, що існує 70% вірогідність того, що кількість ураганів і штормів буде нижче норми.

Фото: www.tsn.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2390 | Додав: wiktor | Теги: США, Сезон, Арлін, ураган, Мексика, Атлантика, тропічний шторм | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar