Головна » 2011 » Январь » 20 » Бійтеся зарази
23:58
Бійтеся зарази
  Туристичні сайти, які торгують путівками, повинні попереджати своїх відвідувачів, коли вони купують путівки до країн з високим ризиком заразитися малярією, повідомляє прес-реліз «Британського медичного журналу» (British Medical Journal). З відкритим листом до журналу звернулася група експертів з інфекційних хвороб з Великобританії.

За їх словами, останнім часом у Великобританії було зафіксовано три випадки захворювання малярією. У всіх випадках хвороба в країну привезли туристи, які відпочивали в Гамбії, де зараз розвивається епідемія малярії. Всі троє купили путівки на одному і тому ж інтернет-сайті. У двох випадках мова йшла про пізній бронюванні, і у туристів не було часу почати прийом ліків, що захищають від зараження малярією. На думку фахівців, якби туристи були попереджені про небезпеку заразитися малярією в момент купівлі туру, а також проінформовані про те, як захиститися від цієї хвороби, більшій частині випадків малярії в Великобританії можна було б уникнути. Вони пропонують зобов'язати туристичні сайти постачати оголошення про продаж турів до Африки такими оголошеннями.

Нагадаємо, що малярія - це гостре паразитарне захворювання, що характеризується періодично виникаючими нападами, збільшенням печінки та селезінки, а також анемію. Збудниками малярії є плазмодії, що відносяться до типу найпростіших. Плазмодіум вівакс і плазмодіум овалі викликають триденну малярію, плазмодіум маляріе - чотириденний, плазмодіум фальціпарум - тропічну малярію. Переносником служить самка комара роду анофелес (Anopheles). Основними регіонами розповсюдження малярії є Вест-Індія, Мексика, Центральна Америка, північні райони Південної Америки, особливо в долині Амазонки, багато регіонів Африки, узбережжя Червоного і Середземного морів і т. д. За даними ООН, до цих пір малярія щороку вбиває понад мільйон людей по всьому світу.

Втім, є підстави вважати, що дані про смертність від малярії набагато нижче реальних цифр. Причина, по якій точні цифри смертей від малярії важко встановити, полягає в тому, що якщо малярія вчасно діагностовано, людини часто вдається врятувати від смерті. У разі ж, якщо діагноз не поставлений або поставлений невірно, ймовірність смерті досить висока. Головний симптом малярії - висока температура - зустрічається також у багатьох інших інфекційних захворювань. Крім того, багато людей уникають звертатися до лікаря і помирають удома без жодного діагнозу.
Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1780 | Додав: wiktor | Теги: туристичні сайти, курорт, Британський медичний журнал, малярія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar