Головна » 2013 » Январь » 24 » Зимові курорти Європи завалені снігом
15:16
Зимові курорти Європи завалені снігом
   Сезон катання на території Європи - в самому розпалі. Небувалий в своєму роді рекорд поставили іспанські та французькі Піренеї. За минулий тиждень тут випало до 250 сантиметрів снігу: це більше, ніж відзначалося в регіоні за останні 10 років.
  Снігопади не обійшли стороною і Альпи, зокрема - Австрію. Краща снігова ситуація - на льодовиках; тільки недавно тут випало близько 90 сантиметрів снігу, в результаті чого загальна товщина покриву досягає 3 метрів. На менших висотах снігу також вистачає: наприклад, в Зельдені лежить близько 209 сантиметрів, а в Обертауерні - 220, повідомляє Ski.ru.
  У Швейцарії найбільше снігу в Андерматт - близько 4 метрів. В цілому ж на курортах країни глибина покриву становить від 60 до 235 сантиметрів в залежності від висоти і розташування. У Франції, де в минулі дні снігопадів не було, умови для катання тим не менш відмінні: більше 2 метрів снігу на верхніх трасах, 60-90 сантиметрів на висотах близько 1000 метрів. Притому синоптики прогнозують, що снігопади пройдуть тут в самий найближчий час.
  В Італії за останні дні найбільш рясні снігопади пройшли в Арабба (регіон Dolomiti Superski). На різних курортах Доломітових Альп товщина сніжного покриву зараз складає близько 200 сантиметрів, а в Ломбардії - до 180 сантиметрів. У Німеччині снігу менше, але теж цілком достатньо для катання: від 180 сантиметрів на верхніх схилах Гарміш-Класик до 255 сантиметрів на плато.
  Серед скандинавських курортів лідером є норвезький Восс - Мюрдаль (до 150 сантиметрів). У шведському Оре рівень снігу на трасах - близько 55 сантиметрів, у фінських Юллясе і Леві - більше 70 сантиметрів.
Радимо також дізнатися про погода в Сумах.


Фото: http://geografica.net.ua
Джерело: http://www.travel.ru/news/2013/01/24/212075.html
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2335 | Додав: wiktor | Теги: гори, Сніг, курорт, Європа, снігопад, лижі, товщина | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar