Головна » 2011 » Август » 30 » В Африці пропали малярійні комарі
17:33
В Африці пропали малярійні комарі
Африка, ВООЗ, комар, малярія, чисельність  В Африці значно знизилося число комарів, що переносять малярію, повідомляє BBC. Такі дані були отримані міжнародною групою вчених з Данії та Танзанії під керівництвом Дена Мейровіча (Dan Meyrowitsch) з Університету Копенгагена. Звіт про дослідження опублікований в Malaria Journal.
  Дослідження проводилося в танзанійських поселеннях Масайка (Masaika) і Кіраре (Kirare) у два етапи. Перший етап охоплював період з 1998 по 2001 рік, другий проводився з 2003 по 2009 рік. Для оцінки популяції комарів група Мейровіча використовувала спеціальні світлові пастки, які встановлювалися в будинках африканців.
  За результатами першого етапу роботи, популяції комарів Anopheles gambiae і Anopheles funestus, що переносять малярію, скоротилися на 77 і 55 відсотків відповідно. За період з 2003 по 2009 рік чисельність обох видів комах знизилася майже на 100 відсотків.
  Автори публікації вважають, що скорочення чисельності комарів пов'язано з кліматичними змінами. Зокрема, вони зазначили, що за час дослідження опади випадали нерівномірно, і в сезон дощів спостерігалася посушлива погода. Однак, за словами Мейровіча, настільки різке зменшення кількості комарів не можна пояснити виключно погодними факторами.
  За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, щорічно малярією заражається близько 240 мільйонів чоловік в 108 країнах. Щороку від тропічної інфекції помирає понад 850 тисяч хворих, більшість з яких діти.
Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.segodnya.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2311 | Додав: wiktor | Теги: ВООЗ, африка, Чисельність, малярія, комар | Рейтинг: 5.0/1
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar