Головна » 2011 » Февраль » 7 » До 2050 року світ може бути забезпечений чистою поновлюваною енергією
11:26
До 2050 року світ може бути забезпечений чистою поновлюваною енергією
   Всесвітній фонд охорони природи (WWF) оприлюднив Енергетичний звіт, який дає глобальний аналіз енергетичної проблеми планети і показує можливість забезпечення необхідною енергією всіх мешканців Землі.

Згідно з даними WWF, всі енергетичні потреби світу можуть бути задоволені чистою, відновлюваною і дешевою енергією до 2050 року. У звіті наголошується, що зараз 1,5 мільярда людей не мають доступу до сучасного енергопостачання, і ця проблема повинна бути вирішена якнайшвидше.

"Якщо ми продовжимо покладатися на викопне паливо, перед нами постане майбутнє, в якому дедалі більше зростатиме стурбованість щодо вартості енергії, енергетичної безпеки і впливів зміни клімату", впевнений генеральний директор WWF Джим Ліп. "Ми пропонуємо альтернативний сценарій - набагато більш оптимістичний і повністю досяжний".

Звіт, що складається з двох частин, демонструє, що до 2050 року транспортні, промислові та побутові енергетичні потреби можуть бути задоволені з використанням енергії з поновлюваних джерел і лише незначних обсягів викопного і ядерного палива - значно зменшуючи стурбованість щодо енергетичної безпеки, забруднення, і катастрофічної зміни клімату.

Як повідомляє WWF, посилаючись на дані консалтингової компанії Ecofys, в 2050 році світові потреби в енергії зменшаться на 15% в порівнянні з 2005 роком, незважаючи на зростання населення світу, промислову потужність, перевезення вантажів і подорожі, до того ж, енергія буде доступною навіть для тих, хто зараз не має доступу до неї.

    "Світ більше не буде покладатися на вугілля і атомну енергетику, тоді як міжнародні норми і співробітництво обмежать потенційну шкоду для навколишнього середовища від виробництва біопалива та розвитку гідроенергетики", - говориться в прес-релізі фонду

Для постачання надійної, чистої і дешевої енергії в необхідній кількості необхідно буде всесвітнє зусилля. За даними WWF, до 2040 року економія від зниження енергоємності буде дорівнювати загальній сумі інвестицій в поновлювані джерела енергії та енергоефективність, а до 2050 року вигода від впровадження цього сценарію складе близько 4 трильйонів євро, і це тільки за рахунок менших витрат на виробництво енергії.

Також у звіті зазначається і про низку інших переваг, по-перше, це значна економія в зв'язку з униканням конфліктів у сфері енергетичної безпеки, нафтових плям і перерв у постачанні викопного палива, якого стає все менше і менше.

Сценарій звіту передбачає зниження викидів вуглекислого газу від світового енергетичного сектора на 80% до 2050 року - що дає впевненість у тому, що середньосвітова температура не зросте більш, ніж на два градуси Цельсія - поріг, за яким наслідки зміни клімату стануть катастрофічними.
Фото: ua.korrespondent.net
Джерело: http://ua.korrespondent.net
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1591 | Додав: wiktor | Теги: Енергетичний звіт, WWF, Всесвітній фонд охорони природи | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar