Головна » 2011 » Июль » 23 » Пелопоннес горить
09:10
Пелопоннес горить
 вулкан,вулканічна активність, Кизимен, Камчатка Лісові пожежі спустошили більше 10% території Греції за 25-річний період, в основному в південній частині Пелопоннесського півострова, повідомляє агентство France Presse. За даними Грецького інституту сільськогосподарських досліджень (Ethiage) і грецького відділення Всесвітнього фонду охорони дикої природи (WWF), загальна площа територій, що постраждали з 1983 по 2008 рік, становить близько 1,3 млн гектарів.
  В середньому щорічно в країні відбувалося 1465 лісових пожеж, які випалювали по 52 тис. гектарів лісу. Найбільш постраждалим регіоном є Пелопоннесс, де відбувалося 19% всіх пожеж, які зруйнували 27% тамтешніх лісів і сільгоспугідь.
  Причина більшості пожеж не ясна. Близько 11% з них були результатом підпалів невідомими і ще близько 9% були спровоковані діями фермерів, які за допомогою вогню розчищали свої землі. Основна частина пожеж припадала на серпень, у цей час року полум'я поширювалося вітрами з півночі, однак найбільш руйнівними були липневі пожежі - цього місяця погода була спекотною в році. Один з найбільш серйозних пожеж у Греції стався в 2007 році, коли померли 77 людей і 250 тис. гектарів землі були начисто випалені.
   Ethiage і WWF, що склали звіт, закликали грецький уряд розробити ефективну систему для захисту лісів в країні.
  До речі, експерти WWF вважають, що ліси в ряді областей Центральної Росії виявилися не готові до вогненебезпечних сезону цього року: після пожеж минулого літа і випав в грудні «крижаного дощу» в них накопичилася величезна кількість сухої деревини, яка не тільки є готовим паливом для лісових пожеж, але і являє собою кормову базу небезпечних комах-шкідників.
Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1672 | Додав: wiktor | Теги: Греція, півострів, лісова пожежа, WWF, Пелопоннес | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar