Головна » 2012 » Июнь » 26 » WWF просить комітет ЮНЕСКО захистити "Вулкани Камчатки"
07:55
WWF просить комітет ЮНЕСКО захистити "Вулкани Камчатки"
 WWF просить комітет ЮНЕСКО захистити "Вулкани Камчатки" Всесвітній фонд дикої природи (WWF) звернувся до комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО з проханням захистити "Вулкани Камчатки" від планів будівництва гідроелектростанції в Кроноцкому заповіднику, в той час як "РусГідро" заперечує такий намір.
  Сесія комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО проходить з 24 червня по 6 липня в Санкт-Петербурзі, засідання вперше пройде під головуванням Росії. Делегації з 21 країни розглянуть 36 природних і культурних об'єктів на внесення до списку всесвітньої спадщини, в тому числі природний парк "Ленські стовпи" в Якутії. В даний час до цього списку внесено 936 об'єктів (725 культурних, 183 природних, 28 змішаних об'єктів).
  "На Камчатці занепокоєння WWF викликає проект Кроноцької ГЕС. У компанії" РусГідро "каскад ГЕС на річці Кроноцькій знаходиться в списку об'єктів, що проектуються, а влада Камчатського краю запропонували вкластися в проект корейським інвесторам. Річка Кроноцька від витоку до гирла протікає по території Кроноцкого державного природного біосферного заповідника, включеного в територію об'єкта всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО ", - говориться в повідомленні фонду.
   Між тим, "РусГідро" заперечує плани будівництва ГЕС в заповіднику.
  "В даний час ВАТ" РусГідро "не веде проектування або будь-які інші роботи по Кроноцькій ГЕС, вони не входять ні в діючу, ні в перспективну інвестиційну програму компанії. Витяги з матеріалів техніко-економічного обгрунтування
Кроноцької ГЕС 1970-х років розміщені на сайті що входить до групи "РусГідро" інституту "Ленгідропроект" мають історичне значення. Вишукування по проекту Криницький ГЕС проводилися інститутом в 1966-1973 роках, проте в ті роки рішення про його реалізацію прийнято не було ", - заявили РІА Новини в компанії.
   Між тим, не тільки Камчатка викликає занепокоєння WWF, який має намір звернути увагу комітету ЮНЕСКО на загрози збереженню трьох російських об'єктів всесвітньої спадщини - "Вулканів Камчатки", "Західного Кавказу", "Золотих гір Алтаю", а також національного парку "Вірунга" в Конго .
   У той же час, як повідомила раніше постійний представник РФ при ЮНЕСКО Елеонора Митрофанова, жодні з російських природних об'єктів всесвітньої спадщини не буде включений в список "спадщини під загрозою" на найближчій сесії комітету ЮНЕСКО в Петербурзі.
   Як заявив напередодні сесії Міжнародний союз охорони природи (МСОП), який є консультативним органом ЮНЕСКО, десятій частині об'єктів всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО загрожує втрата своєї цінності і їм слід присвоїти статус "спадщини під загрозою".

Фото: http://www.ljplus.ru/img4/p/r/pril_k_prok/__1f840w.jpg
Джерело: http://eco.ria.ru/nature/20120625/681979439.html
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2823 | Додав: wiktor | Теги: ЮНЕСКО, Росія, камчатка, заповідник, Спадщина, WWF, вулкан, Кроноцький | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar