Головна » 2011 » Декабрь » 17 » WWF: закриття справи про VIP-полювання призведе до нових вбивств архарів
09:46
WWF: закриття справи про VIP-полювання призведе до нових вбивств архарів
алтай, архар, полювання, VIP, WWF   Рішення суду щодо закриття кримінальної справи про незаконну VIP-полювання на архарів, занесених до Червоної книги, призведе до продовження полювання чиновників на червонокнижних тварин, вважає директор Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) Росії Ігор Честін.  
   Кош-Агачському районний суд республіки Алтай у п'ятницю припинив кримінальну справу про незаконну VIP-полювання на червонокнижних тварин в 2009 році з борту розбився згодом вертольота Мі-171 через закінчення терміну притягнення до кримінальної відповідальності.  
  "Суд повів себе безвідповідально, раз погоджувався все переносити. Суд, мабуть, вважає, що це поганий злочин, раз не розглядав цю справу до тих пір, поки не минув термін давності", - сказав Честін РИА Новости. 
  На його думку, тепер можна очікувати, що VIP-полювання чиновників на червонокнижних тварин продовжаться.
  Кош-Агачському районний суд республіки в травні цього року виправдав усіх трьох підсудних у цій справі у зв'язку з недостатністю доказів. У серпні Верховний суд регіону скасував вирок, відправивши справу на новий розгляд у той же суд. Початок повторних засідань переносилося кілька разів за клопотанням обвинувачених та їх адвокатів через хворобу учасників процесу.
  Справа отримала великий суспільний резонанс, насамперед через те, що після краху в інтернеті з'явилися знімки уламків вертольота, серед яких видно алтайські гірські барани (їх також називають архар, або аргалі), занесені до Червоної книги РФ та міжнародну Червону книгу. Ці тварини також є священними і недоторканними для корінних алтайців.
  Полювання на архарів в Росії заборонена з 1930 року. Архари вважаються вимираючими тваринами, за даними вчених, у світі їх налічується 4,5-5,5 тисячі особин, близько 1,6 тисячі з них мешкають на суміжних територіях Росії та Монголії.
Фото: ua.korrespondent.net
Джерело: http://ecoportal.su
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 1816 | Додав: wiktor | Теги: полювання, Алтай, WWF, Vip, архар | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar