Головна » 2012 » Июнь » 26 » Екологи вітають вклад Австралії в порятунок коралових рифів
08:06
Екологи вітають вклад Австралії в порятунок коралових рифів
 Екологи вітають вклад Австралії в порятунок коралових рифівВсесвітній фонд дикої природи (WWF) Австралії підтримує рішення влади країни виділити додатково 8 мільйонів доларів на порятунок коралових рифів в рамках програми сталого розвитку країн Азіатсько-Тихоокенского регіону, йдеться в повідомленні захисників природи.
   Близько 19% коралових рифів у світі приречені на загибель через забруднення навколишнього середовища і зміни клімату, до того ж рибалки сильно зменшили популяції риб, які чистили корали, об'їдаючи з них водорості. Так, за даними ЮНЕСКО, площа коралів, що населяють Великий бар'єрний риф, зменшилася на чверть за 30 років, що минули після включення пам'ятки природи в охоронний список ЮНЕСКО в 1981 році.
   "WWF висловлює схвалення рішення уряду Австралії про виділення 8000000 доларів на проект" Кораловий трикутник ", які доповнять обумовлену раніше суму в 25 мільйонів доларів на реалізацію програми по збереженню Тихого океану", - йдеться в повідомленні.
   Як наголошується на сайті проекту "Кораловий трикутник", гроші будуть направлені на збереження видів та управління морськими і береговими ресурсами на території таких держав, що розвиваються як, Індонезія, Нова Гвінея, Соломонові острови і Східний Тимор. Уряд Австралії планує виділити ці гроші протягом найближчих чотирьох років.
   Роботи по проекту "Кораловий трикутник" почалися в 2009 році урядами шести держав, розташованих в безпосередній близькості від коралових рифів: Індонезія, Малайзія, Нова Гвінея, Філіппіни і Соломонові острови. WWF є одним із семи партнерів проекту, який здійснює його постійну підтримку.

Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://ecoportal.su/news.php?id=62828
Категорія: Проблеми екології | Переглядів: 3004 | Додав: wiktor | Теги: ЮНЕСКО, Росія, камчатка, заповідник, Спадщина, WWF, вулкан, Кроноцький | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar