Головна » 2012 » Апрель » 5 » До великого кліматичного переселення народів потрібно підготуватися
06:46
До великого кліматичного переселення народів потрібно підготуватися
 До великого кліматичного переселення народів потрібно підготуватися   З «кліматичними біженцями» (а процес уже почався) пов'язаний ряд міфів. Кажуть, вони стають незаконними мігрантами. Насправді 80% екологічних переселенців переміщуються всередині кордонів своєї країни. Кажуть, там, де жити стає важче, все знімаються з насиджених місць. Насправді більшість залишається. П-н Томас відзначив, що міграція - акт прагнення до кращого, але не відчаю. Якщо людина вирішила переселитися, вона зробила це зовсім не тому, що бідна або живе в екологічно неблагополучному районі.
   Взяти африканську засуху 1980-х років. Загинули мільйони - якраз через те, що не стали бігти від наступаючої пустелі. «В Малі в той період міграція, навпаки, знизилася, - сказав пан Томас, який став співавтором торішньої публікації на цю тему. - Справа в тому, що переселення - справа накладна, а через посуху у людей не було грошей ».
    «Ми повинні турбуватися не про біженців, а про тих, хто залишився, - підкреслив учений. - Про тих, хто хотів би мігрувати, але не може ».
   Міграція не найкраще вирішення проблеми. П-н Томас виявив, що 40% «понаїхалих» в столицю Сенегалу Дакар оселилися в тих районах міста, які затопило. Ці квартали пустували: місцеві не хотіли там жити, знаючи про повені. Але все ж це було краще, ніж померти від засухи.
   Пропозиція фахівця полягає в тому, щоб не боятися міграції, а організувати її, адже біженці все одно рано чи пізно хлинуть - і тих, хто залишився, доведеться рятувати.
  Підготовлено за матеріалами NewScientist.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Природні катаклізми | Переглядів: 1858 | Додав: wiktor | Теги: томас, мігранти, екологія, міграція | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar